palpal

Ускоро нови режимски медији у изборној години

Посебна тема истраге након промјене власти и система, треба бити злоупотребе јавног новца, куповина лажних медија и новинара од стране режима новцима из буџета. Недавно сам писао како Лука финансира и контролише лажне требињске „новинаре“ и портале преко фиктивне агенције „БАМ консалтинга“, који се формално води на супругу Милосаве Супић Вуковић, уреднице режимског порталоиде Рејтинг, бивше дописнице Агенције СРНА из Херцеговине коју је Лука почастио функцијом директорице Народне библиотеке у Требињу за предан рад, писање и хвалисање њега и режима, а која је у тандему са АББ-ом, портпаролом Електропривреде и ударном песницом и пером режима у Требињу.

Моћ Рејтинга, Херцеговина-пресса, Радио и Гласа Требиња Херцег телевизије и других медија које контролише власт и Лука Петровића је слаба, иако се троше огромни ресурси и јавни новци из градског буџета, ХЕТ-а, Електропривреде, јавних предузећа и установа за финансирање режимских портала и медија, па су се одлучили да шире мрежу, отварају нове портале, медије и агенције.

И одборник СНСД-а у Скупштини града Требиња Александар Бодирога одлучио је да се окуша у медијима, кад пишу сви што не би и он, иако од образовања има само папир од некаквог приватног Грађевинског факултета из Брчког. Кад има храбрости и може бити грађевински инжињер са искуством мијешања пар цивара бетона, што не би узео и перо у руке, или плакат за ЛЦД рекламе?

Александар је мудар па Агенцију коју је назвао „Explode media D.O.O“ Требиње, или у преводу експлозивни медији, формално регистровао на рођеног брата Немању, али је неискусно као контакт оставио свој број телефона, а не братов, међу подацима уписаним у регистар.

Градоначелник Требиња Ћурић др Мирко потрудио се да изађе у сусрет одборнику своје Партије па је одмах дао атрактивне локације за постављање ЛЦД реклама, панела и билборда у центру Требиња, код Робне куће и Тржног центра 99, бензинске пумпе, вјероватно и на другим ударним мјестима.

Не треба сумњати да ће нам се на њима ускоро, посебно на јесен пред изборе, смијуљари Лука Петровић, Илија Таминџија, Додик и други кадрови СНСД-а, просећи од народа гласове народним новцима, а неће бити мјеста за опозицији, али и Срђана Миловића и људи из његове струје СНСД-а која није по вољи Луки и Илији.

Остаје да се види и да испратимо колико ће новаца експлозивни медији добити у изборној години  од ХЕТ-а, Електропривреде Републике Српске, града Требиња? Питања је да ли ће се „колач“ дијелиги на равне части са Херцег телевизијом, Рејгингом, Милосавом, АББ-ом и другим удворицама које су издале професију за функције и новац, или ће почетника и одборника Алекдандра Бодирогу, и његовов брата Немању, запасти само мрвице?

 

Небојша Вукановић