palpal

Uputstvo Trebinjca kako postupiti sa aktivistima SNSD-a koji prose glasove

Iako je do lokalnih izbora ostalo još skoro 4 mjeseca, aktivisti vladajućeg SNSD-a već odavno prose i prikupljaju „sigurne“ glasove. U prljavom poslu ne biraju se sredstva, od obećanja, skromnih ustupaka, poklona, novaca, do ucjena i iznuda za one koji su imali neki „dil“ i posla sa sektom i mafijaškom organizacijom koja je okupirala Srpsku.

Posla je sve manje, posebno u HET-u, Elektro-Hercegovini i Elektroprivredi Republike Srpske koju su pretrpali botovima i istaknutim aktivistima Partije na prethodnim izborima, pa sada mladim i nezaposlenim obećavaju odrađivanje pripravničkog staža.

Trebinjac Vanja Bijelović podijelio je na svom „fejsbuk“ profilu iskustvo kako su aktivisti SNSD-a tražili da se učlani u SNSD kako bi posle 10-ak godina dobio priliku da odradi pripravnički staž. Uz Vanjinu saglasnostu cjelosti prenosim objavu, šta je poručio odborniku SNSD-a u Skupštini grada Trebinja Srđanu Šudu Simoviću i g-đi Butuliju koju je Šudo poslao na vrata Vanji kako bi prosila glasove i tražila da glasaju za SNSD. Ovako časno i moralno bi trebali svi da postupe svi, i jasno kažu NE savremenom trafikingu, trgovini glasovima i ponižavanju građana.

Želim da vam podijelim svoje iskustvo u vezi odrađivanja pripravničkog staža!!! U petak iz jutra imam dva propuštena poziva, nazovem broj i javi mi se momak i predstavi mi se Šudo. Standarda pitanja gdje si, šta radis i kaže vidim te na spisku za pripravnički – pita jesam li negdje odradio? Nakon razgovora, poceh razmišljat… šta je ovo, ko bi ovo mogao biti inicijator poziva, pomislih neko me se sjetio, jer sam na birou preko 10 godina, pa je došao i na mene red da to obavim! Odgovorih mu da nisam i da ne radim nigdje – kaze aj gledat ćemo da te ubacimo negdje, na cemu mu se ja zahvalih! Odraditi pripravnički je u rangu dobijanja posla na neodređeno vrijeme, i treba imati pravu sreću da odradite pripravnički za 500 KM, a ne kao volonter! Kako sam bio odsutan dva dana, danas mi reče otac da je u ponedeljak ujutru oko 8:30 h dolazila neka žena na vrata u vezi pripravničkog! Pitah ga ko je bio, reče da se predstavila Butulija i da je na nekoj funkciji mjesne zajednice SNSD-a! Navodno i ona me vidjela na nekom spisku, pa se potrudila da mi izađe u susret i učini uslugu da odradim pripravnički, ali dobro bi bilo da se učlanim u stranku! “Njima” je već rekla da su moji ( otac i majka) članovi stranke SNSD-a sto nije istina!!! Tu zenu uopšte ne poznajem, niti nam je kućni prijatelj, niti kuma, niti rod, niti pomozi Bog, a dala je sebi za pravo da dođe na vrata i stavi obraz pod guzicu da izmoli moje članstvo u stranku! E, pa, moja gospođo, nećete Vi preko mene da skupljate sebi poene, sram vas i stid bilo! Eto tako… nadam se da ću posle ovoga sigurno dobiti priliku da odradim pripravnički 😂😂😂… Srdačan pozdrav!