palpal

Upadljivo ćutanje nakon tragične smrti Slobodana Pavlovića

Dobio sam pismo iz Semberije, koje prenosim u cjelosti, a povodom tragične pogibije i smrti u Čikagu biznismena Slobodana Pavlovića, te upadljivog ćutanja članova Senata Republike Srpske, jer je i pokojni Pavlović bio senator, te čelnika Republike Srpske, koji su nekada bili bliski sa pokojnim Pavlovićem.

Razmišljam kako to da se niko od zvaničnika Republike Srpske ne oglasi povodom smrti Slobodana Pavlovica, Senatora u aktuelnom Senatu Republike Srpske! Kako to da se Milorad Dodik, dok je boravio u Bijeljini baveću se imenovanjem rukovodećih članova gradskog i opstinskog odbora stranke u Bijeljini, nije se sjetio svog senatora i posvetio mu bar minutu ćutanja u znak pažnje i sjećanja, kao što je to uradio za dr. Trifkovića, prerano preminulog načelnika ORL klinike u Bijeljini i člana gradskog odbora SNSD-a, inače veoma dobrog i cijenjenog čovjeka i ljekara!?


Kako to da se Senat nije oglasio bar nekim zvaničnim saopštenjem i zašto nije uputio pismo sa izjavom saučešće porodici i gospođi Miri Pavlović? Zašto predsjednica Republike Srpske ne održa neki govor povodom iznenadne i tragične smrti člana Senata Republike Srpske koji je u funkciji savjetodavnog tijela Predsjednice Republike Srpske, i čiji su članovi uglavnom birani iz redova vladajuće kaste i koji su lojalni SNSD-u.


Pitam se zašto niko iz Srbije ne spomenu smrt Slobodanovu, jer je on ipak idejni tvorac mosta na Drini, Pavlovića ćuprije, koji spaja dvije države i obale Drine?Slobodan se zakleo na Omertu, mafijaški zakon ćutanja, i nikada nije htio da razotkrije nečasne radnje Milorada Dodika u kojima je i on učestvovao.. Nije nikada želio da kaže koliko mu je Milorad uzeo para kroz lažni kredit koji je odobren u Pavlovića banci za navodnu kupovinu vile u ulici Vaska Pope u Beogradu , a koja je vec bila u vlasništvu Velikog Baje!


Ali se pitam i počinjem da vjerujem da je možda Dodiku proradila savjest, pa ga je bilo sramota da se javno obrati i zahvali na svesrdnoj i iskrenoj podršci i pomoći gospodina Pavlovića! Možda mu se skupilo u grudima od silne tuge za njim , pa nije želio javno da mu prizna da ga je Slobodan privremeno spasio u Tužilastvu BiH od hapšenja , jer se Slobodan zakleo na Omertu i ostao dosledan tome…


Možda se Baji iz Bakinaca vratila slika pokojnog Gavrila Bobara, kome se on lično na sahrani, nad njegovom grobnicom, javno zakle u vjernost na to da ce završiti sve započete projekte koje su dogovarali skupa, u dokapitalizaciju Bobar banke, u spašavanje Bobar osiguranja i svih drugih firmi iz Bobar grupacije. Zakleo se i slagao!

Sutra dan se vratio na gradsko groblje u Bijeljini i nad tom istom grobnicom nad kojom se zakleo rekao , „Oprosti Gavrilo ali ne mogu te ispostovati , visoka je cijena svega , a ti si svejedno mrtav“, a preko i od Gavrila je za sebe i stranku sumnja se da je uzeo 280 miliona maraka.
Valjda je to Velikog vodju odvratilo da se javno, jasno i glasno sjeti Slobodana , ili ga možda muči savjest sto je preko svojih tajkuna Slobodanu oteo svu imovinu , oteo banku i uništio ga u potpunosti!! Savjest ili nedostatak empatije!?

Ne tako davne 2014 godine Milorad osmislio je plan kako da sada već upokojenom Slobodanu Pavloviću preotme sve sto je stekao i imao na prostoru Republike Srpske. Niodkud se pojavi famozni Gordan Pavlović, vlasnik firme Pavgord iz Foče, i naprasno poče da hara Podrinjem, otimajući i uzimajući sve sto se u tom momentu nalazilo na listi želja Milorada Dodika!

Milorad upire prstom , a Goci sa Zoranom Stevanovićem, gradonačelnikom Zvornika, to otima i prisvaja…Kost u grlu im je čuvena Alumina , jos uvijek nerješiva enigma za ovu kriminalnu organizaciju!…
Medjutim Slobodan i njegove kompanije su im bile lak zalogaj. Gordan Pavlovic preuze iz stecaja „Žitopromet“ AD , većinsko vlasništvo Slobodana Pavlovića, sve uz pomoć mlađanog stečajnog upravnika Vićanovića iz Bijeljine, koji u rekordnom roku završi stečaj i „namjesti “ Gociju lak plijen. Sve je to direktor DNS-a , Nešićev vojnik i advokat porodice Dodik, porodice Radišić, univerzalac  Miloš Stevanović sprovede u djelo. Gordan je posle operacije Žitopromet prodao grupaciji Moralića iz Kutijeva.


Isti taj Gordan Pavlović, sa svojom bratijom preuze za „male pare“ akcije Pavlović banke“ koje su bile 100% u vlasništvu porodice Pavlović, gospođr Mire i gospodina Slobodana Pavlovića!


Nije im bilo dosta, pa im kroz sudske postupke preoteše Aqva Park i Slobomir , sa svim kompanijama u okviru njih, a slobodana i Miru ostaviše da gazduju sa pola stambenog objekta u Slobodanovom rodnom selu Popovima kod Bijeljine! Drugu polovinu su Pavlovići poklonili Srpskoj pravoslavnoj parohiji u kojoj sa porodicom zivi lokalni paroh, gdje su sagradili i crkvu kao zadužbinu na ime njihove ljubavi prema rodnom kraju..

Pitam se, koliko si Milorade, sa ljudima koji su izdali i opljačkali Slobodana Pavlovića, još oteo para. Koliko ti je Blago Blagojević, inače nekada desna ruka Slobodana Pavlovića, prebacio para na tvoj račun koji imas otvoren u Komercijalnoj banci u Beogradu, a Blagojević je imao punomoć da raspolaže sa novcem koji je lijegao na račune Slobodana Pavlovića, i tvoju punomoć Milorade, da ti novac prebacuje na račun kao i da ti otplacuje rate kredita koji je bio odobren na štetu porodice Pavlović, uz Slobodanov blagoslov mimo znanja gospodje Mire?

Koliko si uzeo Milorade para od naroda, jer su to pare koje su lijegale od mostarine koja je naplacivana na Pavlovića ćupriji? Ali ipak mogu da zaključim da je tebi donekle drago što ti je glavni svjedok ovako nesrećno okončao i što je Tuzilaštvo BiH razvlačilo postupak dok se nesto ovako i ne desi, da tebi padne breme sa leđa a otete pare ostanu u džepu!

Pitam se hoće li ti ovaj tekst bar malo probuditi savjest i bar malo ti vratiti ljudske obrise ili ćeš ostati u tom đavoljem izdanju ne mareći da ti je Slobodan bio vjeran! I bio ti je iskren prijatelj Milorade!

Ako ne, ja imam još puno toga da iznesem u javnost o vama!! I ja ću da napisem “ Neka ti je laka zemlja Slobodane, Amin“ jer to je hrišćanski.
Razmisli Milorade!

 

Semberac