palpal

Ultimatum Iliji Tamindžiji

Iako sam ga upitao javno, na posljednjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, da odgovori poslanicima i javnosti da li je kao izvršni direktor Hidroelektrana na Trebišnjici zloupotrijebio položaj, ucjenjivao ljude, vršio pritisak i kupovao glasove klasičnom korupcijom, zloupotrebama i lažnim fakturama preko računa HET-a i povezanih dvorskih firmi, Ilija Tamindžija glasno danima ćuti i ne odgovara na pitanja koja su od velikog interesa za javnost, ali i istražne i pravosudne institucuje.

Nastojeći da se čuje druga strana i odgovor na teške optužbe i dokaze koje ću iznijeti, dajem rok Iliji Tamindžiji, visokom funkcioneru i poslaniku vladajućeg SNSD-a, izvršnom direktoru za proizvodnju Hidroelektrana na Trebišnjici, da do petka, 21.5.2021. godine u podne, pismeno ili usmeno odgovori na pitanja vezana za zloupotrebu položaja, organizovani kriminal, ucjene, kupovinu glasova i druga koruptivna djela!

– Da li je sa gradonačelnikom Trebinja Ćurić Mirkom, bivšim direktorom Poreske uprave Trebinje, i zetom Lukom Petrovićem, direktorom Elektroprivrede Republike Srpske, organizovao kriminalnu grupu koja je kupovala glasove, ucjenjivala građane, vršila zloupotrebu položaja i izvlačila novac iz HET-a, javnih preduzeća i ustanova za kupovinu glasova i druge izborne zloupotrebe?

–  Da li je u svom Kabinetu izvršnog direktora HET-a pregovarao sa građanima Trebinja, nudio im građevinski materijal, cement, blokove, namještaj ili novac, kako bi radili i glasali za vladajuću Partiju SNSD?

– Da li će podnijeti ostavku na sve funkcije ako se pojave dokazi i svjedoci teških krivičnih djela i zloupotreba do okončanja krivičnog procesa i istrage koja će krenuti?

Očekujem da Tamindžija do petka u podne izađe u javnost i odgovori na pitanja, ili se oglasi pismeno preko nekog od dvorskih portala, ili ću u javnosti ekskluzivno pustiti svjedočenje i iskaz svjedoka, koji je žrtva pritisaka i mobinga, te konkretne dokaze zloupotreba vlasti, o kojima pišem godinama.

 

Nebojša Vukanović