palpal

Ултиматум Илији Таминџији

Иако сам га упитао јавно, на посљедњој сједници Народне скупштине Републике Српске, да одговори посланицима и јавности да ли је као извршни директор Хидроелектрана на Требишњици злоупотријебио положај, уцјењивао људе, вршио притисак и куповао гласове класичном корупцијом, злоупотребама и лажним фактурама преко рачуна ХЕТ-а и повезаних дворских фирми, Илија Таминџија гласно данима ћути и не одговара на питања која су од великог интереса за јавност, али и истражне и правосудне институцује.

Настојећи да се чује друга страна и одговор на тешке оптужбе и доказе које ћу изнијети, дајем рок Илији Таминџији, високом функционеру и посланику владајућег СНСД-а, извршном директору за производњу Хидроелектрана на Требишњици, да до петка, 21.5.2021. године у подне, писмено или усмено одговори на питања везана за злоупотребу положаја, организовани криминал, уцјене, куповину гласова и друга коруптивна дјела!

– Да ли је са градоначелником Требиња Ћурић Мирком, бившим директором Пореске управе Требиње, и зетом Луком Петровићем, директором Електропривреде Републике Српске, организовао криминалну групу која је куповала гласове, уцјењивала грађане, вршила злоупотребу положаја и извлачила новац из ХЕТ-а, јавних предузећа и установа за куповину гласова и друге изборне злоупотребе?

–  Да ли је у свом Кабинету извршног директора ХЕТ-а преговарао са грађанима Требиња, нудио им грађевински материјал, цемент, блокове, намјештај или новац, како би радили и гласали за владајућу Партију СНСД?

– Да ли ће поднијети оставку на све функције ако се појаве докази и свједоци тешких кривичних дјела и злоупотреба до окончања кривичног процеса и истраге која ће кренути?

Очекујем да Таминџија до петка у подне изађе у јавност и одговори на питања, или се огласи писмено преко неког од дворских портала, или ћу у јавности ексклузивно пустити свједочење и исказ свједока, који је жртва притисака и мобинга, те конкретне доказе злоупотреба власти, о којима пишем годинама.

 

Небојша Вукановић