palpal

Uloga Dodika u raskolu Mi glas iz UDBE i mešetarenja Igora u regionu

Udbaška družina nije mi ušla u Narodnu skupštinu Srbije i Skupštinu grada Beograda a već se raspala po šavovima. Mi glas iz UDBE se raspao jer su Pavić i Nestorović nakon sastanka sa osnovačima, sedmorkom, napustili organizaciju i najavili da će formirati neki novi blok.

Vrlo je zanimljivo da je do sukoba i raskola došlo neposredno nakon što su se Nestorović i Pavić sastali sa Dodikom u Banjaluci, i nema sumnje da mu je mešetar šapnuo šta treba da rade u inicirao haos koji je nastao. Sasvim je izvjesno da je Dodik igrao na više igrača, da je finansirao Nestorovića i druge stranke, sa kojima ima tajne veze, čekao ko će proći i da dođe u poziciju da odlučuje i bude bitan faktor.

Dodik je priželjkivao da SNS i Vučić ne dobiju 50% i da i oslabi pa da ima veću moć u Beogradu, ne mora da bude ponizan, a sada se trudi da se dodatno dodvori i nema sumnje da je Nestoroviću i Paviću, koji je njegov plaćenik i igrač dvije decenije, rekao da treba da podrže Šapića i SNS u Beogradu.

Istovremeno je javim priznanjem Igora Dodika i napadom na Milojka Spaića isplivalo kako su mešetarili i finansirali kampanju Pokreta Evropa sad u Podgorici. Jasno je da silan novac sipaju širom regiona, kao i strancima, da bi imali uticaja i mogli da rade šta hoće.

Detaljnije o ovoj temi u video prilogu…

 

Nebojša Vukanović