palpal

Ukor disidentu i frustracije iz mladosti

Vidjela žaba gdje se konji kuju pa i ona digla noge! Tako i veseli gen-sek vladajuće Partije uporno ali neuspješno pokušava da me imitira, pa ne prođe dan da ne napiše kakvu švrljotinu  na svojoj „fejsbuk“ stranici. Tako je pred novu godinu objavio pa sponzorisao status, kako bi dostigao nekoliko hiljada pregleda sa mojim imenom, i kritikovao kolegu odbornika Đorđa Vučinića jer je pio piće u pabu noć pred novu godinu.

 

Iako su  fotografije i snimak Đorđa u pabu nastale oko 21 čas, u vrijeme kada je dozvoljen njihov rad, Luka je održao slovo i javnu kritiku, meni i Đoletu, a za njim je objavu podebljao i njihov novi lažni sajt „Nebojša Vukanović u ogledalu“, pokušavajući biti ironičan pa je napisao kako sam bio ljut jer me Vučinić nije zvao da pijemo piće. Očito nisu baš najbolje obavješteni jer me Đorđe bio pozvao da popijemo piće al sam imao goste i obaveze pa nisam mogao. Nove povezane objave Luke i lažne stranica „Nebojša Vukanović u ogledalu“ govore ko suštinski stoji iza sajta, projekta i prljave kampanje! Koliko moraš biti jadan i bijedan, ali frustriran i opterećen, da neovlašteno uzimaš i koristiš  ime političkog protivnika kako bi privukao pažnju i dobio na čitanosti.

Koliko neko mora biti nemoćan pa da drži slovo studentu što pije piće sa drugarima u pabu, i to još predstavlja kao neku veliku zloupotrebu kojom odbornik tobože šalje loš primjer i širi javni nemoral. Frustracije iz mladosti ne treba liječiti u javnom prostoru, i to što je Luka u mladosti bio asocijalan, što je bio odbačen od generacije i nije imao sa kim izaći u grad, što su ga 2000 i neke nakon imenovanja na funkciju tender-efendije HET-a mentori i lokalni mangupi učili u restoranu Sesto Senso kako se pravilno drži nož i viljuška, kako se tiho „srka“ čorbica,  da nije fino košulju upasati u trenerku i obuti lakovane cipele kada se ima važan sastanak ili nositi borolete sa čarapama u komšiluku, te kako ne treba službeno auto ostaviti na padini, kao svoju „128-cu“ da lakše zimi upali bez ručnog sauga, ne znači da se kompleksi trebaju javno pokazivati i liječiti na drugima.

Ipak posle Lukine objave održali smo hitan partijski sastanak i donijeli odluku da se drug Đorđe, ili od milošte Đorđije Vučinić, šef Kluba odbornika za pravdu i red u Skupštini grada Trebinja, kazni partijskim ukorom i novu godinu dočeka kod kuće u krevetu, te da smanji izlaske u grad, posebno sa prijateljicama i obožavateljkama, jer to negativno utiče, izaziva zavist i frustracije vlasti, što nije korektno ponašanje opozicije.

 

Nebojša Vukanović