palpal

Ugrađivanja i donacije velikog dobrotvora Nenada Nešića

Ljudska drskost, pokvarenost,  beskrupuloznost i bezobrazluk ponekad nemaju granice, a licemjerstvo pohlepnih, dvoličnih i korumpiranih političara na vlasti u Republici Srpskoj zasjenila je sve do sada viđeno na ovim prostorima. To potvrđuje i hipoktizija velikog lažnog dobrotvora i donatora Nenada Nešića, predsjednika DNS-a, poslanika i direktora Puteva Srpske Nenada Nešića.

Veliki lažni humanista i dobrotvor pohvalio se režimskim medijima kako je  donirao aparat za dijagnostifikovanje  bolesti krvih sudova Bolnici u Kasindolu vrijedan 58 500 maraka, te pozvao direktore drugih javnih preduzeća da slijede njegov primjer, „djeluju društveno odgovorno“. Mali broj medija je objavio je tačnu vijest da donator ustvari nije Nešić, koji se samo fotografisao i hvalio, već Javno preduzeće Putevi Srpske, koje je platilo aparat.

Poklonu se u zube ne gleda, osim ako se neko na njemu ugradio preko 50 000 maraka, pljačkajući beskrupulozno narod u državu,  glumeći usput i lažnog dobrotvora. U eri globalnog tržišta i razvijene internet trgovine lako je provjeriti da donirani aparat ne vrijedi 58 500 maraka, koliko je Nešić skinuo sa računa Puteva Srpske, već oko 4000 dolara, ili 7000 maraka, kolika je njegova realna cijena.

Staviti obraz pod zadnjicu često nije lijepo ali bude korisno. Ako se dobrotvor Nešić na “ donaciji“ od 58 500 maraka „ugradio“ preko 50 000 maraka onda se treba samo zapitati koliki je „ujam“ i procenat na milionskim projektima, gradnji i rehabilitaciji dotrajalih drumova, zašto imamo najgore puteve i zdravstveni sistem u Evropi! Koliko je aparata tek „mogao“ donirati sa brodom novca koje su nabijane nogom na njegovoj žurci, kako je veliki dobrotvor preko povezanih lica kupio RAOP od zeta Zorana Tegeltije, atraktivno zemljište u Lukavici i milionski dokapitalizovao porodičnu firmu..

Moćnici nemaju stida i obraza, ne boje se cara i ćesara jer pravosuđe i zarobljene institucije i funkcionišu, svjesni su da mogu nekažnjeno pljačkati državu dok su na vlasti, ali je pitanje kako se ne boje Boga, ne razmisle da će nekada sve doći na naplatu, pred ovozemaljski i božiji Sud!

 

Nebojša Vukanović