palpal

Ubiti glasnika – izgubio 9 000 KM zbog najave da će Prointer graditi zgradu u centru Banjaluke koja počinje da se gradi

Prije nekoliko godina, u toku pandemije korone, napisao sam kolumnu i snimio video blog o gradnji Prointerevog solitera u centru Banjaluke, na mjestu stare zgrade Poštanske štedionice koja je počela da se ruši. U tekstu sam govorio o vezama prve familije i Igora Dodika, koji stoji iza ovog projekta kao „savjetnik i konsultant“, po riječima i priznanju svog oca Milorada, a bez obzira na suštinski istinite i tačne informacije sudije su presudile da platim 9000 maraka zbog „klevete“ Prointeru jer zgrada nije napravljena, niti izdata dozvola.

Ipak vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu.  Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nagodio se sa prvom familijom Srpske, po sopstvenom priznanju zbog uslovljavanja za hotel Palas, dao dozvolu Prointeru da pravi oblakoder u centru Banjaluke. Sve je proglasio i nekakvom pobjedom, jer tobože neće se graditi 21 sprat, koliko je Prointer tražio, već „samo 15“!?

Juče je počelo rušenje zgrade stare Poštanske štedionice u centru Banjaluke, koja je bila zapištena ali veoma reprezentativna vila, simbol jednog vremena. Oblakoder će biti izgrađen vrlo brzo, izazvati dodatne gužve i saobraćajni kolaps u centru Banjaluke, a i sam sam, zahvaljujući presudama čestitih kadija, pomogao gradnju sa 9000 maraka jer sam najavom izgradnje navodno oklevetao Prointer i Igora.

Pravosuđe je najveći problem i rak rana našeg društva, i zbog toga se mogu dešavati ovakve stvari, da govorite i pišete istinu, najavljujute događaje koji će se desiti i budete drakonski kažnjeni.

Takođe ovaj projekat je najbolja potvrda „simbioze“ Stanivukovića i prve familije Srpske, zbog čega ne može imati našu podršku na izborima jer je iznevjerio narod i radi sve suprotno od onog što je obećavao. Naredni lokalni izbori u Banjaluci će biti veoma izazovni, zbog brojnih političkih turbulencija i preokreta, ali ne postoji nikakva mogućnost za bilo kakve razgovore niti kompromis sa Stanivukovićem niti drugim koji su prešli na drugu stranu.

 

Nebojša Vukanović