palpal

U viziti Manojlu Ćuku, direktoru Radio i Glasa Trebinja

Danas sam sa svojim odbornicima Kluba za pravdu i red u Skupštini grada Trebinja, Nešom Milišićem, Đorđem Vučinićem i Duškom Ninkovićem, otišao u iznenadnu i nenajavljenu posjetu Manojlu Ćuku, bivšem odborniku socijalista i SNSD-a, a sada glavnom cenzoru, direktoru Centra za informisanje i obrazovanje vrata Trebinja koji izdaje Glas Trebinja.

Razlog je sramno pisanje i izvještavanje Radio i Glasa Trebinja, koje je doživjelo vrhunac u poslednjem broju gdje je Vesna Duka, bruka, sramota i crno pero trebinjskog novinarstva, grubo izvrijeđala odbornike Kluba za pravdu i red.

 

Glas i Radio Trebinje su javno glasilo koje finansiraju svi građani Trebinje preko lokalnog budžeta plaćajući porez, i sramno je što su ulizice moćnika i političara, novinarsko smeće, poput Manojla Ćuka i Vesna Duke, brukaju novinarstvo pišući krajnje jednostrano i pristrasno, po volji moćnika i lokalnih političara na vlasti.

Ćuku smo održali bukvicu u veoma neprijatnoj atmosferi, upozorili ga da mora prestati sa služenjem vlastima i početi izvještavati koliko-toliko objektivno i korektno, poštujući kodeks i novinarske standarde, ili ćemo reagovati daleko oštrije kako bi odbranili minimum digniteta profesiji.

O Duki, njenom radu, prljavom i plaćenom peru, pisaću detaljnije, jer je odavno prešla sve granice i ovo je samo vrhunac njenog bezobrazluka i drskosti.

Nadam se da će vizita djelovati pozitivno i da će Manojlo, Duka i ostali promijeniti ružne navike.

Detaljnije u video prilogu.