palpal

U strahu su velike oči i tačka preokreta

Strah životu kalja obraz često, a da je strah uspaničio vlastodršce i moćnike nakon masovnih narodnih protesta u Banjaluci i jasne poruke koju im je narod poslao govore i njihovi uporni besmisleni pokušaji da omalovaže proteste i umanje broj prisutnih.

Svi se, kao po komandi, sa vrha utrkuju da napišu neki tvit ili status na društvenim mrežama, rijetki daju izjavu, ali svima njima je jasno kakav je puls naroda.

Iz Luke, Ilije i ostalih udvorica progovara strah, ali to je dobro jer se dugo narod njih plašio i vrijeme je da se promijene uloge i da se zulumćari počnu bojati naroda i pravne države.

Vrlo brzo će oni shvatiti ko je pravi gubitnik i šta će ko da izgubi, i to nije nikakav revanšizam i osveta već pravna država i vladavina prava.

Objektivno na skupu, računajući i one koji su bili u parku Petar Kočić, bilo je između 12 000 i 15 000 ljudi, ali mnogo više od ovog velikog broja građana koji su se okupili na Trgu Krajine važna je pozitivna energija koju narod šalje, jer niko nije došao zbog obećanja, pritiska, sendviča, boce piva i soka već zbog istinske podrške ljudima kojima vjeruju, koje cijene, poštuju i iskreno vole bez interesa.

 

U Banjaluci se dogodio narod, i svaki komentar je suvišan. Puls naroda je bitan jer je u narodu snaga, i kad se narod ispravi, razbije strah i stane na noge nema tog tirjanina koji ih može držati u pokornosti i lancima.

Protest u Banjaluci je jedna od tačaka preokreta i zamajac koji će dovesti do promjena, istinskih, zdravih i korjenitih ka ozdravljenju društva.

 

Nebojša Vukanović