palpal

У страху су велике очи и тачка преокрета

Страх животу каља образ често, а да је страх успаничио властодршце и моћнике након масовних народних протеста у Бањалуци и јасне поруке коју им је народ послао говоре и њихови упорни бесмислени покушаји да омаловаже протесте и умање број присутних.

Сви се, као по команди, са врха утркују да напишу неки твит или статус на друштвеним мрежама, ријетки дају изјаву, али свима њима је јасно какав је пулс народа.

Из Луке, Илије и осталих удворица проговара страх, али то је добро јер се дуго народ њих плашио и вријеме је да се промијене улоге и да се зулумћари почну бојати народа и правне државе.

Врло брзо ће они схватити ко је прави губитник и шта ће ко да изгуби, и то није никакав реваншизам и освета већ правна држава и владавина права.

Објективно на скупу, рачунајући и оне који су били у парку Петар Кочић, било је између 12 000 и 15 000 људи, али много више од овог великог броја грађана који су се окупили на Тргу Крајине важна је позитивна енергија коју народ шаље, јер нико није дошао због обећања, притиска, сендвича, боце пива и сока већ због истинске подршке људима којима вјерују, које цијене, поштују и искрено воле без интереса.

 

У Бањалуци се догодио народ, и сваки коментар је сувишан. Пулс народа је битан јер је у народу снага, и кад се народ исправи, разбије страх и стане на ноге нема тог тирјанина који их може држати у покорности и ланцима.

Протест у Бањалуци је једна од тачака преокрета и замајац који ће довести до промјена, истинских, здравих и корјенитих ка оздрављењу друштва.

 

Небојша Вукановић