palpal

U sigurnim rukama Milice Zavjetnice, koja nam čuva leđa!

Nijedan predsjednik i premijer, pa čak ni Vučić niti odlikovani Orban, nisu došli u Banjaluku na obilježavanje Dana Republike, i uprkos velikim naporima Dodik je doživio debakl jer je pokazao da je sam i izolovan. Nije problem što je izolovan on već što vuče u izolaciju sve, što je otjerao i ono malo potencijalnih investitora i što svi ispaštamo i plaćamo cijenu njegove antisrpske sulude politike.

Zbog nedolaska Vučića i Brnabićke iz Beograda, prijatelja Milanovića i Plenkovića iz Zagreba, Milatovića i Mandića iz Podgorice, Dodiku nije preostalo ništa drugo do da se fotografiše sa Milicom Zavjetnicom i Nestorovićem. Ako nam Milica Zavjetnica, koja ni uz pomoć Službe i koalicije ne može da pređe cenzus od 3%, čuva leđa i Uzurpator očekuje od nje njenu podršku i da mu čuva leđa u suicidnim potezima koje povlači, onda nam se crno piše.

Iako je postao nepoželjan u Rusiji, očigledno je da Uzurpator pokušava kopirati Putina, pa je parada počela ličnim pozdravom šefa parade iz kabriolet vozila. I dok Putin postrojava elitne vojne formacije, tragikomični pokušaj njegove blijede kopije postrojavo je ešalone vaterpolista i drugih sportista, pokušavajući da odglumi nekog važnog svjetskog baju oko koga se svijet vrti.

Ipak pobjednik dana, naravno kao negativac, je Nenad Stevandić i spot sa kolijevkom, koji je promovisao na svim sajtovima i društvenim mrežama. Ne znam da li mu je badžo, čija produkcijska kuća je dobila ogroman javni novac za snimanja i promocije, ili neko drugi osmislio spot u kome predsjednik Narodne skupštine glumi mamu koja ljulja kolijevku i bebu Republiku Srpsku, uz prepoznatljivi ljigavi i odvratni lažni osmjeh i poruku da nikad ne smijemo zaboraviti rođendan!

O more o tempora! Oni čija je pogrešna politika raselila pola miliona Srba sada se svima ruga u lice, ponižavaju i bacaju u blato sve jer im ništa nije sveto.

 

Nebojša Vukanović