palpal

U posjeti novoj prevari zvanoj Penzionerska prodavnica

Bruka! Nema druge riječi za špaiz i ostavu koju su Gradske vlasti Trebinja predstavili kao nekakvu „prodavnicu za penziinere“!  Da li je moguće da gradske vlasti Trebinja, predvođene Mikom dr Ćurićem, idu tako daleko u obmani, prevari i zloupotrebama da bacaju pola miliona maraka kako bi otvorili prodavnicu površine 10 kvadratnih metara, sa jednim rafom i 10-ak artikala!? Da li je grubo ponižavanje penzionera, koji imaju penziju 200 maraka, da dobiju mogućnost limitirane kupovine nekoliko konzervi na popust,  i da li smatraju da će malo krompira i pasulja, uz nekoliko konzervi i soka, popraviti položaj siromašnih penzionera koji bi mogli ući u Ginisovu knjigu rekorda jer godinama preživljavaju na ivici sa par evra dnevno.

Gotovo da cijela prodavnica, sa magacinom, svi artikli i roba, može stati u gepek starog „pasata“ a pitanje kako sa nekoliko gajbi povrća i malo konzervi gradske vlasti planiraju poboljšati položaj skoro 8 000 penzionera u Trebinju?

Potpuno suprotno Ustavu i zakonima, koji zabranjuju diskriminaciju, isti dan kada je Skupština grada Trebinja donijela Odluku o primjeni Statuta Agrarnog Fonda, otvorena je tzv „Penzionerska prodavnica“, a nemoguće je da se Odluka objavi u Službenom glasniku samo par sati nakon glasanja. Zašto sada misle o penzionerima, mjesec dana pred izbore, a kada su došli na vlast prvo su ih podijeliti i prepolovili grant Udruženju penzionera?

Zašto na otvaranju nijedan novinar nije slikao unutrašnjost i izgled „prodavnice“ kako bi javnost vidjela novu obmanu i prevaru?   Sramno je trošiti novac iz budžeta, nezakonito preusmjeravati pola miliona maraka bez rebalansa, kako bi narodnim novcem pokušao kupiti glasove i penzionersku populaciju, što predstavlja grubu zloupotrebu zbog koje će dr Milo i Dugina sigurno odgovarati. Opširnije u video prilogu…