palpal

У посјети Љубињу пред сједницу Скупштине

Викенд уочи сједнице Народне скупштине Републике Српске је право вријеме и прилика да се обиђе Херцеговина, упркос пандемији и корони, разговара са људима о проблемима и приоритетима.

Пријеподне сам се дружио са Љубинцима, и обрадовала ме је вијест да је завршена експропријација земљишта уз пут од Љубиња до Стоца, и наставићу са притиском да што прије почну радови на проширењу и санацији пута преко Жегуље до Стоца, након реконструкције магистралног пута Требиње – Љубиње, јер је то од виталног значаја за цијелу јужну Херцеговину, не само за Љубиње.

Веома је важно да се на прољеће, прије почетка нове ратарске сезоне, стави у функцију систем за наводњавање помоћу малих вештачких језера и устава, које су саграђене али нажалост не држе воду. Такође Влада мора да испуни обећање и оправда инвестицију од 3,5 милиона марака, куповину хотела од фирме НИС из Бањалуке, са којом је повезан предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, и стави у функцију Дом пензионера, како је најављено. То ће бити од великог значаја, је би било запослено неколико десетина Љубињаца, што је јако важно за ову малу и неразвијену ошштину.

 

Небојша Вукановић