palpal

U posjeti Ljubinju pred sjednicu Skupštine

Vikend uoči sjednice Narodne skupštine Republike Srpske je pravo vrijeme i prilika da se obiđe Hercegovina, uprkos pandemiji i koroni, razgovara sa ljudima o problemima i prioritetima.

Prijepodne sam se družio sa Ljubincima, i obradovala me je vijest da je završena eksproprijacija zemljišta uz put od Ljubinja do Stoca, i nastaviću sa pritiskom da što prije počnu radovi na proširenju i sanaciji puta preko Žegulje do Stoca, nakon rekonstrukcije magistralnog puta Trebinje – Ljubinje, jer je to od vitalnog značaja za cijelu južnu Hercegovinu, ne samo za Ljubinje.

Veoma je važno da se na proljeće, prije početka nove ratarske sezone, stavi u funkciju sistem za navodnjavanje pomoću malih veštačkih jezera i ustava, koje su sagrađene ali nažalost ne drže vodu. Takođe Vlada mora da ispuni obećanje i opravda investiciju od 3,5 miliona maraka, kupovinu hotela od firme NIS iz Banjaluke, sa kojom je povezan predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, i stavi u funkciju Dom penzionera, kako je najavljeno. To će biti od velikog značaja, je bi bilo zaposleno nekoliko desetina Ljubinjaca, što je jako važno za ovu malu i nerazvijenu ošštinu.

 

Nebojša Vukanović