SDS Trebinje: Gradonačelniče ne obmanjujte javnost

SDS Trebinje

Gradonačelnik Trebinja je u izjavi koju su prenijele Herceg TV i veliki broj portala pokušao da obmane javnost Trebinja, a posebno stanare naselja Luč. U izjavi je jasno rekao da je regulacioni plan „Zasad polje“ donijela prethodna vlast što je uobičajno za vladavinu stranke iz koje dolazi, da sve što je loše prebacuju na druge.

Gradonačelniče, zaboravljate da je regulacioni plan „Zasad polje“ doživio izmjene i dopune upravo u vašem mandatu.Nemojte da obmanjujete narod Trebinja i svaljujete krivicu na prethodnu vlast, te pravdate svoju nesposobnost ovakvim izjavama.

Ne sporimo činjenicu da je regulacioni plan „Zasad polje“ donešen za vrijeme prethodne lokalne vlasti, ali ne vidimo razlog da on nije izmjenjen Odlukom o izmjenama i dopunama pomenutog plana iz 2019. godine kada ste taj isti plan mijenjali za potrebe izgradnje tržnog centra „KORT“ i parkinga za ovaj objekat. I tada ste izvršili sječu velikog broja stabala na pomenutoj lokaciji.

https://www.herceg.tv/drustvo/17342/trebinje-nakon-usvajanja-novog-regulacionog-plana-zasad-polje-izgradnja-novih-saobracajnica-video

Naime, u Službenom glasniku Grada Trebinja od 11.7.2019. godine, broj 5, strana 11, objavljena je Odluka o izmjenama i dopunama pomenutog regulacionog plana, koju je usvojila Skupština grada Trebinja, a izglasala skupštinska većina okupljena oko vašeg SNSD-a. Plan je izradila „Kontura“ d.o.o. Trebinje, projektni biro koji je u službi isključivo vaše vlasti.

Nemamo ništa protiv izgradnje saobraćajnice i realizacije ovog plana, ali ne po svaku cijenu.

Kao dokaz za naše tvrdnje objavljujemo sliku pomenutog Službenog glasnika, sliku regulacionog plana u kome je na mjestu današnjeg parkinga planirana zelena površina i link sa videom u kome u januaru 2019. godine vaša vlast najavljuje izmjene plana.

 

Gradski odbor SDS Trebinje