palpal

Tuča i incidenti tokom licitacije u gradskoj upravi Trebinja?

Juče je u prostorijama gradske Uprave i Skupštine grada Trebinja trebala da se održi licitacija za kupovinu gradskog građevinskog zemljišta na prostoru bivše Kasarne „Luka Vukalović“ Vojske Republike Srpske u centru grada, ali je ona prekinuta nakon tuče i incidenta.

    Navodno zemljište je unaprijed bilo namješteno jednom „investitoru“ iz Trebinja bliskog vladajućem SNSD-u, ali su se neočekivano u posljednjem trenutku na licitaciju prijavili i neki privrednici iz Gacka, što je dovelo do problema jer se zemljište nije moglo kupiti po početnoj i dogovorenoj cijeni. 

Navodno su učesnici licitacije sa sobom u gradsku upravu poveli i ekipu mladića, pa je nakon verbalnog prepucavanja i međusobnih uvreda došlo i do fizičkog sukoba u kome su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede, a moralo je intervenisati obezbjeđenje grada i policija.

Najviše se uplašio načelnik Odjeljenja za urbanizam grada Trebinja drug Vedran Furtula, desna ruka i vjerni poslušnik Luke Petrovića koji istovremeno obavlja više funkcija i direktor je javnog preduzeća u elektro-energetskom sektoru, što je nespojivo, pa je nakon sjevanja prvih pesnica iskusno zalegao, a potom se stoički i vješto neopaženo izvukao sa papirima iz prostorije, jer su ga kumovi Luka i Miko, koji su sve dogovorili, ostavili u neobranom grožđu i gurnuli u vatru.

Da ne bismo nagađali šta se dogodilo, gradonačelnik Ćurić dr Mirko i načelnik urbanizam drug Furtula, trebali bi koliko sutra izaći u javnost i pojasniti šta se to juče, na Petrovdan, događalo u gradskoj upravi, kome su šta namještali i koliko su novaca planirala staviti u svoj džep, zašto je došlo do tuče i sukoba i zašto je intervenisala policija? Znam da oni, čestiti, skromni i pošteni kakvim ih je Bog dao, ne bi uzeli sebi u džep ni marku iz budžeta, ali možda im se slučajno dogodilo da nešto unaprijed dogovore pa bi trebali pojasniti detalje poslova iza kulisa.

Puno je još pitanja koja traže odgovore, a poslije duže turneje po Srpskoj vratio sam se na jug, pa će biti više vremena da se posvetimo Trebinju i Hercegovini u narednom periodu, razotkrivanja afera i brojnih pitanja za lokalne moćnike, prije svega kumove don Luku i dr Mika!

Veliki pozdrav „starim drugarima“ i nadam se da se vidimo uskoro. Koliko možemo mrsićemo konce i dogovorene poslove, i ako ništa drugo vidimo se onda na sjednici Skupštine grada Trebinja koja bi trebala da se održi ubrzo, a vjerujem da će biti VEOMA zanimljiva..

 

Nebojša Vukanović