palpal

Trojni pakt u Bijeljini, izdaja naroda se nastavlja

Kako sam to ranije i najavio, Slaviša Marković je potpisao kapitulaciju nakon Miće Mićića, semberski Trojni pakt Dodik – Mićić – Marković, i tako se nastavlja spirala izdaje naroda. Sve je urađeno sa ciljem da Marković spasi fotelju predsjednika Skupštine grada Bijeljina, platu od 5000 maraka i brojne privilegije. Ćorić je po mojim saznanjima dogovorio saradnju sa Markovićem bez znanja Dodika, dovodeći šefa Partije pred svršen čin, kako bi se prije sjednice lokalnog parlamenta i najavljene smjene Markovića, jer su Dodik i Mićić u paketu ranije  dogovorili novu skupštinsku većinu. Ukoliko Marković i nakon potpisivanje sporazuma sa Ćorićem i SNSD-om bude smijenjen dobiće „utješnu“ nagradu, fotelju načelnika nekog gradskog Odjeljenja. Ćorić i Marković dogovor su postigli uz posredovanje dvorskog tajkuna Slobodana Ćurčića,  vlasnika kompanije Sloboprom.

Po mom mišljenju PDP mora hitno da reaguje i isključi Markovića, koji čak ima funkciju potpredsjednika PDP-a, raspusti bijeljinski odbor i imenuje pobjerenika, kao što su to uradili Šarović i SDS nakon što je Mićo Mićić potpisao pakt sa SNSD-om. U suprotnom PDP bi pretrpio veliku štetu i poljuljao ugled u narodu.

Prema mojim saznanjima Milorad Dodik već neko vrijeme pregovara sa Draganom Neškovićem, vlasnikom kompanije Nešković, da bude kandidat ove stranke za gradonačelnika Bijeljine i preuzme Gradski odbor SNSD-a. Od te kombinacije najviše strijepi Mićo Mićić koji je na čistini i ukoliko ga Dodik prevari i ne bude kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine ne bi imao izbora, i tužna karijera bi bila završena. Svakako da bih tada prvi put podržao Dodika jer izdajnici naroda ništa drugo nisu ni zaslužili, do zaslužene kazne i javnog poniženja.

Mićić i Marković mjesecima su se utrkivali ko će se jeftinije prodati Dodiku, predali su Bijeljinu i Semberiju bez otpora i političkog metka okupatorima i rušiteljima Srpske, izdali narod koji im je davao povjerenje jer su se lažno predstavljali kao protivnici Dodika i SNSD-a a pokazali su da su bili spavači. Nek obojica vide gdje je sada Zlatko Maksimović i kako je prošao kada je napravio pakt sa đavolom, i nek vide šta njih čeka. No ubjeđen sam da će proći mnogo lošije jer se ovakva politička izdaja od naroda ne prašta lako.

Na kraju podsjetiću ih na stihove velikog Njegoša iz Gorskog vijenca..

 

Bog se dragi na Srbe razljuti,

Za njihova smrtna sagrešenja,

Velikaši, proklete im duše,

Na komade razdrobiše carstvo!

Velikaši, grdne kukavice,

Postadoše svoga roda izdajice!

Združite se gromi i potresti,

Zemlji Srpskoj drugo lice dajte,

E, nečistom nogom okaljati!

 

 

Nebojša Vukanović