palpal

Trojanski konji i Prnjavor kao lice čestitosti, karaktera i iskrenosti Nenada Nešića i DNS-a

Posljednja dešavanja u Prnjavoru, politička previranja, trgovina i izdaja u čijem središtu su DNS i lider ove stranke Nenad Nešić, pokazuju pravo lice, karakter, principijelnost, čestitost i iskrenost ove stranke i njenog predsjednika. Prenosim u cjelosti pismo o dešavanjima u Prijedoru, iz koga će svima biti sve jasno. Ne vjeruj Danajcima i DNS-ovcima ni kada ti darove nose!

 

Inicijator promjene skupštinske većine ovih dana u Prnjavoru jesu trojanski konji koji dolaze iz DNS-a ili Ujedinjene Srpske. U suštini, to su oni koji u 7 dana promijene 2 puta stranku (u aprilu iz DNS-a su napravili dogovor da prelaze u US, i u većinu sa SNSD-om, međutim ta opcija je preko noći isparila jer su se stvorili uslovi da se napravi opoziciona većina, gdje bi kao DNS mnogo više i profitirali, jer SNSD nije htio da im ustupi pozicije koje su oni tražili).
Nakon promjene skupštinske većine u maju prošle godine, jedna po jedna redale su se pozicije koje su pripadale DNS-u, nauštrb mnogo puta jačeg SDS-a koji je to gledao kao nijemi posmatrač i dizao ruke za DNS-ove kadrove, kao što su činili i ostali koalicioni partneri.


Prvo je odbornik ove stranke dr Bojan Subotić 29. 06. 2021. godine imenovan za vršioca dužnosti direktora prnjavorskog Doma zdravlja a za to zadovoljstvo je dobio i adekvatnu naknadu u vidu plate od 4000 KM + odbornički dodatak od 431 KM.
Ubrzo poslije i drugi odbornik i predsjednik 00 DNS-a Dragan Radić zasjeo je u fotelju zamjenika direktora i dobio platu oko 2700 KM + odbornički dodatak od 431 KM, iako ne ispunjava uslove za to.

 

Naravno, isti se samoimenovao u komisiju za sprovođenje tendera u Domu zdravlja pa je i za to zadovoljstvo po tenderu pribavio naknadu u iznosu od 100 KM po tenderu.
Bivši zamjenik direktora je izgubio stolicu ali ne i platu, tako da je unapređen u šefa pravne službe za istu platu i postao je šef sam sebi.


Naravno, u Domu zdravlja je bilo još dosta DNS-ovih kadrova pa je ubrzo imenovan šef porodične medicine, šef stomatologije, šefica laboratorije Snježana Djurić (kadar ove stranke, koja je bila kandidat na izborima, a koja nema adekvatno stručno zvanje za ovu funkciju). Vozači su ubrzo stigli platu doktora opšte prakse, a noćni rad je finansijski utrostručen, jer trebalo se ipak prikazati da DNS radi za narod, tj. za radnike Doma zdravlja, jer idu opšti izbori.
To nije bilo dovoljno, te je na narednoj sjednici Skupštine opštine održane 08. 09. 2021. godine pohlepni DNS dobio još jedan direktorski kadar, te je u fotelju v.d. direktora Dječijeg vrtića “Naša radost“ zasjeo njihov Đorđe Kovačević, bivši direktor muzičke škole “Konstantin Babić“ kojeg je skinuo SNSD kada je pukla koalicija na državnom nivou.


Već na novoj sjednici Skupštine opštine, apetiti su porasli, trebalo je imenovati i upravni odbor ustanova, gdje je DNS uz parolu “riječ je riječ“ zatražio i dobio tri upravna odbora i to:
Kadar DNS-a Snježana Jotanović imenovana je za v.d. člana Upravnog odbora Doma zdravlja Prnjavor, partijski kolega Radenko Marinković, koji je višestruko profitirao od ove skupštinske većine, a bio je neuspješni kandidat na izborima. Njegova gospođa, Dragana Marinković imenovana je za v.d. člana Upravnog odbora Centra za socijalni rad Prnjavor, a majka je zaposlena kao čistačica u Domu zdravlja. Takođe, ta ista Marinkovićeva je bila direktorica JU Narodna biblioteka Prnjavor, ali ni ona nije preživjela proljećnu sječu kadrova DNS-a.
Da ne bude kako zapošljavaju samo čistačice, veleupravnici su zaposlili i još jednu osobu sa liste u računovodstvo ove ustanove, a to je Živana Gačić, takođe kandidat sa liste DNS-a.


Što se tiče tendera, održavanje voznog parka Doma zdravlja nekada je održavao član SNSD-a, međutim uprava se ovaj put odlučila za provjereni DNS-ov kadar iz Naseobine Lišnje.
Na početku pomenusmo tri DNS-ova trojanska konja. Uprkos silnim pokušajima, treći se nije uspio udomiti za 6 mjeseci SDS-ove skupštinske većine i rukovodstvo ove opozicione stranke je postalo nestrpljivo te otišlo korak dalje.


Treći odbornik DNS-a Goran Šarčević je polovinom decembra sa načelnikom Tomašem dogovorio svoje uslove od opšteg interesa za građane opštine Prnjavor, a to je pozicija tehničkog direktora u komunalnom preduzeću “Park“ Prnjavor. Ovim transferom i treći odbornik DNS-a je uspio da obezbijedi skromnu platu od 2000 KM plus odbornički dodatak od 431 KM, međutim ovaj put DNS okreće list i ulazi u ozbiljne pregovore sa prnjavorskim SNSD-om.


Već pomenuti dr Subotić je duboko naorao, te je pritisnut krivičnom prijavom za zloupotrebu položaja u JZU Dom zdravlja Prnjavor, kao i primamljivom specijalizacijom popustio i odlučio da promijeni većinu, kako bi zadržao privilegije i uvećao uz dodatnu specijalizaciju.
U svemu ovome, prnjavorski DNS će pokušati da sačuva prethodno stečene pozicije i da pridoda ove nove, okrećući leđa koalicionim partnerima koji su iznijeli borbu u kojoj je samo DNS kupio šakom i kapom.


Kada sumiramo ovu kupovinu i privilegije DNS-a za koje znamo javno, rezultat je sledeći:
1. Direktor JZU Dom zdravlja Prnjavor – dr Bojan Subotić
2. Specijalizacija dr Bojan Subotić
3. Zamjenik direktora – Dragan Radić (sa lažnom diplomom)
4. V.d. Direktor JU Dječiji vrtić “Naša radost“ Đorđe Kovačević
5. Tehnički direktor KP Park Prnjavor – Goran Šarčević
6. Upravni odbor JZU Dom zdravlja Radenko Marinković
7. Upravni odbor JZU Dom zdravlja Snježana Jotanović
8. Upravni odbor Centra za socijalni rad Dragana Marinković,
9. Zaposlenje u Domu zdravlja Živana Gačić
10. Zaposlenje u Domu zdravlja “mama“ Marinković
11. Servisiranje vozila – autoservis “dns“
Zbog pozicije tehničkog direktora Gorana Šarčevića i specijalizacije dr Subotića pala je skupštinska većina u Prnjavoru. Tu su još u igri i određene finansijske privilegije, koje su još uvijek u tajnosti.