palpal

Trgovina u vrijeme krize

Vanredna je situacija, neki trgovci love u mutnom, podižu cijene artikala i pokušavaju doći do ekstra profita, a polako već počinju i nestašice pojedinih artikala, jer u strahu mnogi pohlepno grabe kao da je kraj svijeta. I dok svi prehrambeni proizvodi poskupljuju, jedino pada cijena korumpiranim političarima, izdjnicima  i papcima. Vođeni starom maksimom „što volim kad godina izda, sve poskupi pojeftine… prostitutke“ političari na vlasti u mutnom pokušavaju da nešto jeftino ulove i u vrijeme krize.

     I dok je ono malo pažnje javnosti koja nije fokusirana  na korona virusa usmjereno na potonje semberske papke i izdajnike Mića Mićića i Slavišu Markovića, novoformirani Socijalisti Skoka i Selaka počeli su tiho kupovati odbornike na lokalu.

Kakva bi to bila parlamentarna Partija koja ima Klub poslanika u Narodnoj skupštini Srpske a nema nijednog odbornika na lokalu? Tako su Skoko i Selak pazarili prvog odbornika na stočnoj političkoj pijaci, preveči u svoj novi SPS odbornika SDS-a u Laktašima, izvjesnog Aleksandra Trninića, a izdaja i trgovina dopala se i mlađanom disidentu i opozicionaru Bogosavcu.

Na osnivačkoj Skupštini Skokovih i Selakovih socijalista bio je prisutan i mlađani Aleksandar Bogosavac, vajni opozicionar koji pokušava da se dokopa savjetničke ili neke druge pozicije u Ministarstvu porodice, omladine i sporta. Time je ovaj licemjer, koji od Selaka i njegove ministarke traži sinekuru za prelazak dok se pokušava podsmijavati drugima na slovnim greškama, pokazao ne samo svoje pravo lice, već i svojih mentora i pokrovitelja, poput Cicka i Sonje koji su ga gurali, okivali u zvijezde i nazivali oličenjem časti i poštenja.

Korona će biti i proći, ostaviti brojne  posljedice i važne lekcije koje će  civilizacija izučavati, ali pitanje je hoće li srpski narod ikada proći opasni  virus izdaje i papaka, političkih prostitutki i ološa koji prodaju vjeru za večeru, i koji su uzrok naše permanentne krize i propasti.

 

Nebojša Vukanović