palpal

Treći put siguran, Nešić uz Dodika i Željku dobio policijsku pratnju

Novinar Slobodan Vasković objavio je danas vijest da je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač donio odluku i Rješenje da poslanik Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, dobio policijsku pratnju.

U Obrazloženju se ne navode razlozi zbog čega poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH od početka avgusta dobija stalnu policijsku pratnju, obezbjeđenje porodične kuće, od koga je dobio i kakve prijetnje, ko i na koji način ugrožava njegovu sigurnost?

Uprava za obezbeđenje ličnosti MUP-a Srpske treba da naprave plan fizičkog obezbeđenja u pokretu, a Nešić je siguran do kraja kampanje, od 3.8. do 5.10.2022. godine. Zašto policija i režim čuvaju Nešića, mimo ostale poslanike, veliko je pitanje, ali su na ovaj način pokazali koliko im je važan.

Tako je lider tzv „Trećeg puta“ postao rame uz rame sa Dodikom, Cvijanovićkom, Viškovićem, Čubrilovićem i ostalim liderima režima, (za)štićena ličnost i prvi „opozicionar“ koga službeno štiti vlast. Pametnom dosta, a na ovaj način skinut je poslednji smokvin list i do kraja ogoljena politika tzv „Trećeg puta“.

 

Nebojša Vukanović