palpal

Tragedija i pogibija vozača poslednja opomena da se nešto preduzme

Godinama uporno govorim o užasnom stanju puteva u Hercegovini i istočnom dijelu Srpske, nenormalnom  maćehinskom odnosu i opasnosti na, mnogima postanem dosadan, ali kad se dogodio užasna tragedija, kad neko nastrada, kao nedavno tragično vozač kamiona u tunelu kod Foče, onda se shvate razmjere problema.

Vlasti su odlučila da saniraju tunel ali kasno, tek nakon što je stijena koja se obrušila ubila mladića, iza koga je ostalo troje male djece. Zašto se mora čekati da se dogodi neka užasna tragedija, poput ove, pa da se nešto počne raditi, i to samo na kratko da se umiri javnost, i zašto se ne preduprijede nesreće? Zašto ni poslije 6 godina od smrti mlade studentkinje, koja je nastradala u prevrtanju autobusa nakon propadanja puta Foča – Šćepan Polje, nije urađeno ništa da se napravi normalan magistralni put, već se godinama ponavljaju iste priča i obećanja a nikud sa mjesta.

Pokoj duši tragično nastradalom mladiću, koji je nastradao u užasnoj nesreći jer gdje da stijena udari direktno u kamion i njegovu stranu,  i nadam se da će ovo biti poslednja žrtva ovakve nesreće i crveni alarm da se napokon nešto preduzme u sistematskom rješenju problema.

Detaljnije u video prilogu…

 

Nebojša Vukanović