palpal

Teslićke porodične SNSD čarolije sa državnom šumom

Taman kad čovjek pomisli da je vidio i čuo sve, vijesti iz SNSD-političkog podzemlja ostave ga u nevjerici. Tragom vijesti od prije dva dana koju su objavili mnogi mediji da je policija u Tesliću zaplijenila 45m3 nelegalnih bukovih trupaca u kamionima firme „Braća Đurić MM“ d.o.o. došao sam do podataka za rubriku vjerovali ili ne. Naime, vlasnik ove firme je Milorad Đurić, a na fotografiji ispod vidite ga na sastanku Opštinskog odbora SNSD Teslić, gdje je član Predsjedništva Partije.

Čovjek do njega je Nenad Dušanić, direktor Šumskog gazdinstva Borja u Tesliću, a njegov kolega iz Predsjedništva SNSD. Međutim, to je samo početak i reklo bi se uobičajena pojava da direktori javnih preduzeća i njihovi najveći privatni saradnici sjede na istim partijskim organima, Dodikova vlast je to pretvorila u pravilo. Teslićki SNSD-ovci otišli su korak dalje što govori podatak da je tehnički direktor Šumskog gazdinstva Borja iz Teslića Milija Božić, koji je iz Dušanića odgovoran za dodjelu ugovora za šumske radove „Braći Đurić“ prilikom kojih je izvršena nelegalna sječa, šura Miloradu Đuriću!


E ni to nije sve! Nije dovoljno da su i generalni i tehnički direktor „na ruci“, treba se postarati da je to i u papirima „utegnuto“. Za to je zadužen blizak rođak istog Milorada Đurića – Aleksandar Đurić  koji je do 15 časova šef računovodstva u Šumskom gazdinstvu Borja iz Teslića a popodne, poslije 15 časova, je knjigovođa za firmu „Braća Đurić“.


Ne želim da ulazim u istinitost teslićkih priča da rukovodioci šumarije imaju suvlasničke udjele u firmi „Braća Đurić“, niti u to da li im je gazda Milorad kupio kuće u Tivtu na Jadranu, da mogu ljeti pregaoci da se malo osole i odmore. To neka provjere nadležni organi  i neka pogledaju notarske ugovore koji se drže u tajnosti, ili ćemo mi sa zadovoljstvom kad se oslobode zarobljene institucije.

Ipak ove činjenice koje sam nabrojao govore o dramatičnom sukobu interesa i zloupotrebi službenog položaja koji je sam po sebi dokazan! Nevjerovatno je šta je napravila političko-kriminalna hobotnica zvana SNSD.

Ne srušimo li ih u oktobru, plašim se da će poslije biti prekasno.

Neka bude borba neprestana, do konačne pobjede!

 

Nebojša Vukanović