palpal

Теслићани се окупили и чекају пребројавање гласова са 4 спорна мјеста

Више стотина Теслићана окупило се испред сједишта ошштинске Комисије за спровођење референдума о опозиву начелника општине, и прате бројање гласова са 4 спорна Бирачка мјеста. Испред сједишта

Референдумске комисије налази се и велики број полицајаца који су удаљили грађане од улаза у зграду Завода за запошљавање, у којој је сједиште Комисије и укојој је у току бројање гласова да спорних мјеста, како би се напокон утврдили коначни резултати неуспјешног опозива .

Према незваничним информацијама гласови са два бирачка мјеста, Блатница и Младиковине, су коректни и поклапају се са резултатима са бројања које су потврдили посматрачи, али су спорни гласови са Бирачких мјеста у Очаушу и Влајићима. У замијењеним врећама у Влајићима 403 је гласало за опозив и 99 против, док су грађани у стварности гласали супротно и већина у Влајићима била је против опозива. Занимљиво да је лажне вреће и подметнути резултате од села Влајића до центра Теслића пратили припадници Специјалне Полиције – Јединице за подршку из Добоја, па се поставља питање како су вреће замијењене у присуству полиције, и ко ће због пропуста сносити одговорност?

Без обзира на резултате у два спорна мјеста, Милан Миличевић остане начелник општине и референдум је неуспио, а остаје да се види да ли ће држава и њене заробљене институције утврдити ко је починио кривично дјело и покушао да фалсификује резултате избора. Чланови и предсједници Бирачких одбора на ова два мјеста дају изјаве, и свакако да би одговорне, који су починили изборну крађу, требало процесуирани како се злоупотребе на изборима не би понављале.

Богданић је потопљен и завршио је политичку каријеру, а како сам и најавио ускоро би Додик требао да смијени Богданића и распусти разбијени Градски одбор СНСД-а. Иако смо против свих, Милан Миличевић показао је снагу и до ногу потукао СНСД, те дао вјетар у крила опозицији у важном тренутку, и показао да истина и правда са добром организацијом могу побиједити зло, корупцију и Мафију.

 

Небојша Вукановић