palpal

Teslićani se okupili i čekaju prebrojavanje glasova sa 4 sporna mjesta

Više stotina Teslićana okupilo se ispred sjedišta ošštinske Komisije za sprovođenje referenduma o opozivu načelnika opštine, i prate brojanje glasova sa 4 sporna Biračka mjesta. Ispred sjedišta

Referendumske komisije nalazi se i veliki broj policajaca koji su udaljili građane od ulaza u zgradu Zavoda za zapošljavanje, u kojoj je sjedište Komisije i ukojoj je u toku brojanje glasova da spornih mjesta, kako bi se napokon utvrdili konačni rezultati neuspješnog opoziva .

Prema nezvaničnim informacijama glasovi sa dva biračka mjesta, Blatnica i Mladikovine, su korektni i poklapaju se sa rezultatima sa brojanja koje su potvrdili posmatrači, ali su sporni glasovi sa Biračkih mjesta u Očaušu i Vlajićima. U zamijenjenim vrećama u Vlajićima 403 je glasalo za opoziv i 99 protiv, dok su građani u stvarnosti glasali suprotno i većina u Vlajićima bila je protiv opoziva. Zanimljivo da je lažne vreće i podmetnuti rezultate od sela Vlajića do centra Teslića pratili pripadnici Specijalne Policije – Jedinice za podršku iz Doboja, pa se postavlja pitanje kako su vreće zamijenjene u prisustvu policije, i ko će zbog propusta snositi odgovornost?

Bez obzira na rezultate u dva sporna mjesta, Milan Miličević ostane načelnik opštine i referendum je neuspio, a ostaje da se vidi da li će država i njene zarobljene institucije utvrditi ko je počinio krivično djelo i pokušao da falsifikuje rezultate izbora. Članovi i predsjednici Biračkih odbora na ova dva mjesta daju izjave, i svakako da bi odgovorne, koji su počinili izbornu krađu, trebalo procesuirani kako se zloupotrebe na izborima ne bi ponavljale.

Bogdanić je potopljen i završio je političku karijeru, a kako sam i najavio uskoro bi Dodik trebao da smijeni Bogdanića i raspusti razbijeni Gradski odbor SNSD-a. Iako smo protiv svih, Milan Miličević pokazao je snagu i do nogu potukao SNSD, te dao vjetar u krila opoziciji u važnom trenutku, i pokazao da istina i pravda sa dobrom organizacijom mogu pobijediti zlo, korupciju i Mafiju.

 

Nebojša Vukanović