palpal

Термоелектрана Гацко престала са радом због недостатка угља, криминал Миловића и Петровића дошао на наплату

Термоелектрана Гацко поново је ван и престала са радом, и то због недостатка угља. Производња струје престала је јутрос око пола 5, а у управи се надају да ће се проблем превазићи у наредних неколико дана. Не желећи да амнестирам одговорност садашњег менаџмента предвођених генералним директором Максимум Скоком, свакако да је највећа одговорност на извршном директору Срђану Миловићу, бившем посланику СНСД-а, који је 10 година „руководио“ и систематски разара систем, као и његовом побратиму Луку Петровићу, који је на челу Електропривреде Републике Српске и система, а који већ 5 година из темеља свјесно пустоши све пред собом како би извукао новац из система и уништио га због приватизације.

У више наврата смо упозоравали јавност и руководство Електропривреде Републике Српске и Рудника и термоелектране Гацко да ће доћи на наплату неодговрно понашање, организована пљачка и систематско унуштавање и рудника, који остаје без угља, и термоелектране која се лоше одржава, а нажалост сада се потврдило да смо били у праву.

Много је питања која траже одговор, а једно је због чега није у функцију поље „Ц“, зашто је угаљ лошег квалитета и зашто се извозо у Србију ако га нема довољно у властитим залихама?

Више детаља о разлозима престанка рада у Саопштење из Рудника и термоелектране Гацко, који преносим у цјелости…

U ranim jutanjim satima, tačnije u 4h i 38 min. 5.11.2023. zaustavljen je blok TE Gacko zbog tehnoloških problema u lancu snabdijevanja ugljem, a koji su počeli nakon olujnog nevremena 3.11. i nisu mogli biti prevazidjeni „u hodu“.

U novembru mjesecu planiran je zastoj termoelektrane zbog njege postrojenja i pripreme za zimski period, tako da ce se ovaj zastoj iskoristiti osim za obezbjedjenje neophodnih zaliha uglja na deponiji i za čišćenje kotla, te otklanjanje svih nedostataka uočenih tokom eksploatacije nakon čega se očekuje ulazak u pogon i dalji stabilan rad TE.