palpal

Termoelektrana Gacko prestala sa radom zbog nedostatka uglja, kriminal Milovića i Petrovića došao na naplatu

Termoelektrana Gacko ponovo je van i prestala sa radom, i to zbog nedostatka uglja. Proizvodnja struje prestala je jutros oko pola 5, a u upravi se nadaju da će se problem prevazići u narednih nekoliko dana. Ne želeći da amnestiram odgovornost sadašnjeg menadžmenta predvođenih generalnim direktorom Maksimum Skokom, svakako da je najveća odgovornost na izvršnom direktoru Srđanu Miloviću, bivšem poslaniku SNSD-a, koji je 10 godina „rukovodio“ i sistematski razara sistem, kao i njegovom pobratimu Luku Petroviću, koji je na čelu Elektroprivrede Republike Srpske i sistema, a koji već 5 godina iz temelja svjesno pustoši sve pred sobom kako bi izvukao novac iz sistema i uništio ga zbog privatizacije.

U više navrata smo upozoravali javnost i rukovodstvo Elektroprivrede Republike Srpske i Rudnika i termoelektrane Gacko da će doći na naplatu neodgovrno ponašanje, organizovana pljačka i sistematsko unuštavanje i rudnika, koji ostaje bez uglja, i termoelektrane koja se loše održava, a nažalost sada se potvrdilo da smo bili u pravu.

Mnogo je pitanja koja traže odgovor, a jedno je zbog čega nije u funkciju polje „C“, zašto je ugalj lošeg kvaliteta i zašto se izvozo u Srbiju ako ga nema dovoljno u vlastitim zalihama?

Više detalja o razlozima prestanka rada u Saopštenje iz Rudnika i termoelektrane Gacko, koji prenosim u cjelosti…

U ranim jutanjim satima, tačnije u 4h i 38 min. 5.11.2023. zaustavljen je blok TE Gacko zbog tehnoloških problema u lancu snabdijevanja ugljem, a koji su počeli nakon olujnog nevremena 3.11. i nisu mogli biti prevazidjeni „u hodu“.

U novembru mjesecu planiran je zastoj termoelektrane zbog njege postrojenja i pripreme za zimski period, tako da ce se ovaj zastoj iskoristiti osim za obezbjedjenje neophodnih zaliha uglja na deponiji i za čišćenje kotla, te otklanjanje svih nedostataka uočenih tokom eksploatacije nakon čega se očekuje ulazak u pogon i dalji stabilan rad TE.