palpal

Talačka kriza ispred Elektroprivrede RS – Luka poslao policiju da privede Vukana

Danas sam ponovo bio u viziti kod Luke, napravio mali prepad i klasičnu novinarsku „sačekušu“ ispred Elektroprivrede Republike Srpske kako bi sačekao komesara Luku i direktore, pitao ih zbog čega ponovo  zavlače ruku u džepove građana, ali ni danas niko u 15 časova nije imao hrabrosti da izađe iz zgrade – sjedište Elektroprivrede, prošeta se par korak do automobila, ali su zato poslali policiju da me udalji i privede.

Prvo je stigla jedna policijska patrola, sa 3 policajca, koji su bili jako korektni i profesionalci, moraju da rade svoj posao, a potom i druga patrola koja je na parkingu čekala u pripravnosti. Luka i direktori su postali policiju da me udalji ispred Elektroprivrede Srpske kako bi oni bezbrižno prošetali par koraka do službenog automobila, izbjegli da odgovore na pitanja koja interesuju javnost.

Naravno da nisam želio da se udaljim i strpljivo sam čekao direktore, a na kraju se u pratnji portparolke ABBE i „pravnika“ razjedinitelja Milana Kovača pojavio izvršni direktor Borislav Grubač, Lukina desna ruka,  koji je zaprijetio da će protiv mene podnijeti Krivičnu prijavu jer ga tobože uznemiravam i neovlašteno snimam.

Pogledajte video prilog kako je danas bilo ispred Elektroprivrede Srpske, uz žal što nisam snimio Luku, jer su mi saradnici upravo javili da je on naknadno, pola sata posle odlaska policije i mene, vidno nervozan napustio zgradu službenim automobilom..