palpal

Tajni sastanak ministra Sava Minića i Zvonka Veselinovića u NP Sutjeska i zahtjevi za smjenu Spomenka Stojanovića!?

Dobio sam pismo od starog provjerenog i dobro obavještenog insajdera iz Foče o dešavanjima u Nacionalnom parku Sutjeska, koji prenosim u cjelosti. Stanje u NP Sutjeska je veoma teško, dugovi su ogromni, plate i doprinosi radnicima kasne mjesecima, a nedavno je Uprava uzela novih 3 000 000 maraka kredita kako bi isplatili platu nezadovoljnim radnicima i dio dugovanja prema povjeriocima.

Šta su dogovorili Minić i Zvonko Veselinović na tajnom sastanku?

U Nacionalnom parku Sutjeska poslednjih nekoliko  dana boravio je kontraverzni biznismen iz Srbije Zvonko Veselinović, najviše u lovu sa svojim društvom. No zaplet dostiže vrhunac kada je u parku boravio ministar poljoprivrede Minić, koji je ranije najavio da će smijeniti Spomenka Stojanovića sa mjesta dirketora Šumskog gazdinstva Maglić. Navodno je na zajedničkom sastanku bilo riječi i o smjeni Spomenka Stojanovića, jer je Spomenko ranije poslao prijedlog Vladi  da  smjeni Bojana Papricu iz Upravnog odbora Nacionalnog parka, a koji je inače i šef lovstva u šumarstvu Foča.

Tu je ranije, dok je Kovač bio direktor Nacionalnog parka, Veselinović često  lovio jer nije želio da to radi u Parku dok je ovaj bio direktor. Navodno je tražena smjena Stojanovića iz osvete što je on dao prijedlog za izbacivanje iz Paprice iz Upravnog odbora. On je inače bivši član njegove partije Demos, ali je bio dio grupe na čelu sa Srdjanom Draškovicem i Vladimirom Ivanovićem, koji su takođe od predsjednika DEMOS-a i ministra saobraćaja Nedeljka Čubrilovića tražili smjenu Stojanovića ali ih Čubrilovic nije poslušao.

Posle toga Drašković, zajedno sa Ivanovićem napušta Demos i prelaze u Ujedinjenu Srpsku gdje Drašković preuzima mjesto predsjednika a Ivanovic sjeda u mjesto direktora Osnovne škole Veselin Masleša sa mjesta direktora Studentakog doma u Foči odakle ga je smjenio Spomenko Stojanović. Inače je Drašković odbornik i predsjednik Skupštine opštine Foča gdje je izabran kao kadar Demosa.