palpal

Tajni sastanak „koalicije“ i otvorene prijetnje Luke Petrovića lideru DRPOSA Slavišu Jankoviću

Večeras je u restoranu MG u centru Trebinja održan tajni sastanak „lidera“ vladajuće koalicije, a okončan je, kao u krimi serijama, otvorenim prijetnjama Luke Petrovića na ulici u centru Trebinja upućene Slaviši Jankoviću, upravniku Okružnog zatvora u Trebinju i predsjedniku Gradskog odbora trebinjskog DEMOS-a. Luka je ljut na Jankovića jer smatra da nije donio dovoljno glasova njegovom kumu Mirku dr Ćuriću, te što je  prije dvije večeri protestvovao ispred Skupštine grada Trebinja skupa sa opozicijom i žalio se da ga je Luka pokrao na izborima i posle izbora, manipulišući preko GIK-a glasačkim listićima i vrećama. Prijetnjena ulici u stilu don Lakija Lučijana mogu se jasno čuti i vidjeti na video snimku..

Tajnom sastanku u restoranu MG, pored kumova don Luke i dr Mika, prisustvovali su Stevandićev razjedinitelj Milan Kovač, predsjednik GO DNS-a Jovica Vlatković, predsjednik Đokićevih „socijalista“ Rajko Ćapin te predsjednik GO NDP-a Bojan Šapurić i Lukina desna ruka Borislav Grubača, izvršni direktor Elektroprivrede Republike Srpske. Najznimljivija informacija je da je sastanak u restoranu trajao do 23 časa, iako su Vlada i Krizni štab donijeli odluku da ugostiteljski objekti mogu raditi do 22 časa, ali očito da se to ne mora poštovati kada su u pitanju vlastodršci koji donose i sami krše svoje odluke, uredbe i zakone.

Prijetnje, ucjene, otimanja, udarci sa leđa, međusobna spoticanja i podjela plijena su način komunikacije i saradnje među „partnerima“ unutar trebinjske „vladajuće koalicije“, i sve to umnogome podsjeća na način na koji funkcionišu mafijaške organizacije a ne političke partije.

Da li će Luka skinuti glavu Jankoviću i smijeniti ga sa mjesta upravnika zatvora,te narediti Nedeljku Čubriloviću da raspusti Gradski odbor trebinjskog DRPOS-a, pravdajući to lošim izbornim rezultatom, te postavi nekog lojalnog Luki, koga mu gen-sek odredi, saznaćemo narednih dana.

Ovo je samo jedna od slika bolesnog odnosa unutar vladajuće koalicije, u kojoj vlada opšte nepovjerenje, posebno nakon skidanja glava i ukalnjanja DNS-a i SPS-a, ne zna se ko koga jače udara sa leđa, svima je jasno da ne mogu dugo ostati na okupu, da će se raspasti i sukobiti i prije nego što formiraju skupptinsku većinu. Ostaje da se vidi da li će Luka, Miko i ostali izaći u javnost i reći zašto krše zakon u doba pandemije, da li za njih pravila ne važe jer su iznad zakona?

 

Nebojša Vukanović