palpal

Svesrpski Sabor narednog vikenda kod Velje Buđena

Da su gradske vlasti Trebinja u velikom problemu i da povlače očajničke poteze u pokušaju da preokrenu situaciju i poprave loš rejting govore i pripreme za održavanje novog svesrpskog sabora, ovaj put kod Velje Buđena u Trebinju. Organizatori su kumovi, Luka i Miko, a gazda Veljo i njegova ribarnica su samo paravan za pruranjenu nekažnjenu kampanju i politički marketing vlasti.

Povod su predstojeći lokalni izbori i očajan rejting odlazećeg gradonačelnika Ćurića, pa se na sve načine pokušava naći slamka spasa. Trebinjski svesrpski Sabor kod Velje trebao bi se održati naredni vikend, u subotu veče posle Vidovdana, vjerovatno na ribnjaku pored rijeke Trebišnjice u Zasad polju.

Gazda Veljo redom poziva ljude, sa obrazloženjem da sprema večeru za ugledne domaćine i zaslužne građane, predstavljajući to kao trebinjsku svesrpski Sabor. Među pozvanima su i starina Rade Runjo, koga Luka i Miko pokušavaju zloupotrijebiti za svoju kampanju, Božidar Vučurević, Miško Mijanović i mnogi drugi bivši istaknuteći funkcioneri SDS-a, kojima su polomili noge u prošlosti i pomeli ih sa funkcija, do „gazde“ Laza Brkovića, vlasnika Segmenta osumljičenog za podmetanje požara pod vozila, Miša Šćepanovića, Dragana Aćimovića, trebinjskih vinara, ugostitelja, veterinara…

 

Miko je nedavno doživio debakl na sastanku sa privrednicima u Kulturnom centru, svi su ga bojkotovali nakon što sam upozorio privrednike da se ne miješaju u izbore i politiku, pa sada pokušava da u drugom krugu pridobije ljude u kampanju, zloupotrebljavajući odbornika SNSD Velju Buđena da namami ljude na sastanak, prije svega bivše partijske kolege iz SDS-a, u kome je ponikao Veljo Buđen, kao i Luka i druge prelivode i funkcioneri SNSD-a.

 

Davljenici se za slamku hvataju, a poslednji potezi samo pokazuju koliko su nemoćni i očajni. Ovo je labudov ples trebinjskih kumova, sve večere, paketi i pokušaji podmićivanja narodnim novcima, otetim iz budžeta i javnih preduzeća, su uzaludni a sloboda je na dohvat ruke.

 

Nebojša Vukanović