palpal

Sutra u 5 do 12 pres i skup ispred Palate (ne)pravde

Sutra, u utorak, 16. novembra, u simboličnih 5 do 12, ispred Palate (ne)pravde u centru Trebinja biće održana velika konferencija za novinare na kojoj će se medijima, javnosti i građanima obratiti poslanici i odbornici opozicije iz Trebinja i Hercgeovine. Povod za novu konferenciju ispred Palate (ne) pravde je korupcija u pravosuđu, zloupotrebe i zapošljavanje presuđenih lica, te ignorisanje krivičnih prijava i nepostupanje po njima od strane tužilaca Okružnog tužilaštva u Trebinju.

Svi građani koji su oštećeni i nezadovoljni radom pravosuđa mogu da dođu pred Palatu (ne)pravde i iznijeti svoj problem, te da skupa zatražimo da tužioci dođu i podnesu izvještaj jer je njihov kriminal i korupcija prešao sve granice.

Još ljetos smo, poslanici i odbornici opozicije, podnijeli Krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića zbog klasične zloupotrebe položaja i nezakonitog prebacivanja pola miliona maraka iz gradskog budžeta na račun Fudbalskog kluba Leotar, dostavili uz prijavu neophodna dokumenta i dokaze, ali tužioci ni poslije više mjeseci nisu ništa preduzeli, nisu uzeli izjave od mene i ostalih podnosioca prijave i pokušavaju po starom običaju da zaštite kriminalce držanjem krivičnih prijava u ladici.

Afera „kiseonik“ mjesecima potresa javnost, podnijeli smo Krivične prijave trebinjskom Tužilaštvu protiv direktora zdravstvenih ustanova, nalaze glavnog zdravstvenog inspektora Indire Fazlagić koja je upozorila resornog ministra zdravlja Alena Šeranića i menadžment trebinjske Opšte bolnice da ugrožavaju zdravlje ljudi korištenjem, tehničkog umjesto medicinskog kiseonika, a tužioci ćute iako je trebalo reagovati po službenoj dužnosti.

Nedavno je u Sudu ponovo zaposlena osoba koja je počinila teška krivična djela i prepravljala spise, a ni poslije godinu dana nije istražena izborna krađa, korupcija i kupovina glasova u izbornoj šutnji. Takođe, u aferi „Papović“ kažnjeni su samo vozači ali ne i ministri, direktori i funkcioneri vladajuće stranke koje su vozili.

Zbog toga je sutra u 5 do 12 velika konferencija za novinare ispred Palate nepravde na kojoj ćemo zatražiti da sudije i tužioci dođu i podnesu račune narodu, a svi Trebinjci i Hercegovci koji su nezadovoljni radom pravosuđa slobodno mogu da dođu na otvorenu konferenciju za novinare, jer su se prošli put mnogi žalili i pisali što ih nismo obavijestili da i oni dođu pred Palatu nepravde a oštećeni su od strane korumpiranih trebinjskih kadija.

 

Nebojša Vukanović