palpal

Sutra svi Zvorničani u 15:00 pred Aluminu – nema uzmicanja i predaje

Borba za odbranu Alumine biće duga i istrajna, i bez obzira na sve nećemo dopustiti da PAVGORD preuzme kontrolu i upravljanje nad najvažnijim privrednim kolektivom na istoku Srpske i regiji Birač. Borba se vodi na više frontova, od otpora i protesta na ulici, koji će biti sve snažniji, do institucionalne borbe i pritiska na zarobljene institucije i pravosuđe, koje treba da radi u skladu sa zakonom, spriječi otimačinu i kriminalne radnje kojima političari, moćnici i tajkuni pokušavaju od naroda oteti prirodna i javna dobra.

Naša sjajna i energična ekipa Za pravdu i red – liste Nebojše Vukanovića u Zvorniku i Birču sutra organizuje nove proteste i okupljanje ispred sjedišta Alumine i Fabrike glinice Birač u stečaju, kako bi se skrenula pažnja javnosti na nevjerovatnu drskost i zloupotrebe. Očekujemo da nas se pridruže radnici, koji će izvući najdeblji kraj i snositi najteže posledice ako se sprovede plan Zorana Stevanovića, Milorada Dodika i Gordana Pavlovića, a već jednom su iskusili šta znači kada fabrika padne u ruke neodgovornih i pohlepnih, kao Litvanci koji su izvukli milijardu nekažnjeno i ostavili pustoš 2013. godine .

Pogledajte kratak spot i poziv Zborničanima na protest naše Slavice Mandić i Miroslava Ilića, koji su pozvali sugrađane, ali i narodne poslanike iz ove regije da sutra dođu na protest i budu na strani naroda a ne tajkuna, moćnika i političara. Plato ispred Alumine, 15:00 časova – neka bude borba neprestana do konačne pobjede!

 

Nebojša Vukanović