palpal

Sutra smjena Skoka, tamburaš Vuković novi direktor distribucije Elektroptroprivrede RS

Poslanik i potpredsjednik SPS-a Maksim Skoko sutra bi trebao da bude smijenjen sa funkcije direktora za javno snabdijevanje Elektroprivrede Republike Srpske, a umjesto njega Nadzorni odbor Elektroprivrede RS na ovu funkciju trebao bi imenivati Zorana Vukovića, poznatog tamburaša i muzičara iz Trebinja koji je do sada obavljao funkciju direktora direkcije za razvoj Elektroprivrede RS. Skoku je prvo bilo ponuđeno da izda i napusti Selaka i SPS kako bi zadržao visoku funkciju u Elektroprivredi RS, a nakon što je to odbio sutra će mu biti isporučen katil-ferman od Dodika i SNSD-a.

Prema mojim informacijama Zoran Vuković je blizak Iliji Tamindžiji i Luki Petroviću, i na njihov prijedlog će biti postavljen u direktorsku fotelju Maksima Skoka. Vuković je, prema mojim informacijama, redovno završio Višu elektrotehničku školu, da bi potom nastavio školovanje posle rata u Čačku gdje me za kratko vrijeme diplomirao a potom i doktorirao.

Skokovom smjenom nastavlja se sječa crvenih knezova SPS-a i uklanjanje svih kadrova Partije koja je nastala raskolom u Socijalističkoj partiji Republike Srpske nakon sukoba Skoka i Selaka sa Petrom Đokićem. Sutra bi po hitnom postupku trebao da se smijeni i Slaviša Janković, upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Trebinju, a umjesto njega imenovan Srđan Savić, radnik OSE – Obavještajno-bezbjednosne agencije, nekadašnje UDBE!

Mačevi su isukani, i samo je pitanje čija će sledeća glava da leti sa funkcije jer su odnosi između „partnera“ u vladajućoj koaliciji kao u ringu, ne zna se ko koga sa koje strane udara i pravi spletke.

 

 

Nebojša Vukanović