palpal

Sutra se nastavlja urušavanje Narodne skupštine Republike Srpske

Sutra počinje sa radom Petnaesta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, a na Dnevnom redu je svega 8 tačaka. Pored prijedloga Programa rada Narodne skupštine Republike Srpske u 2021. godini, raspravljaće se o Zakonu o notarima, bezbjednosti saobraćaja, zaštiti potrošača, te zaduženju, dugu i garancijama.

Prijedlog izmjena Zakona o zaduživanju, dugu i garancijama predstavlja nastavak ponižavanja i urušavanja Narodne skupštine Republike Srpske, koja umjesto najvažnije institucije i zakonodavnog tijela koje kontroliše Vladu i rad izvršne vlasti, postaje protočni bojler, a najveću odgovornost svakako snosi predsjednik Skupštine Nedeljko Čubrilović, koji je poslušnik i marioneta Uzurpatora i samo slijepo ispunjava njegove hirove i ludosti.

Naime, prijedlogom Zakona o dugu, zaduživanju i garancijama dodatno se oduzimaju ingerencije Narodnoj skupštini Republike Srpske, dok se povećavaju mogućnosti Vlade da se samostalno i nekontrolisano zadužuje.

Iako će većina da slijepo izglasa sve što od nje traži Uzurpator, ipak ih treba pritisnuti argumentima i probuditi malo savjesti, da postanu svjesni da će kad-tad snositi odgovornost i posljedice za svoje postupke.

Vidjećemo da li će se sutra realizovati pakt i novi tajni dogovor iz Stambola Dodika i Bakira Izetbegovića, SNSD-a i SDA, po kome će SDA izglasati smjenu ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministra BiH Miloša Lučića, a potom Dodik i SNSD vratiti Senada Bratića na mjesto potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, svrgavajući tek postavljenog Denisa Šulića. To bi bilo samo jedno u nizu krupnih poigravanja i poniženja Narodne skupštine Republike Srpske, a pitanje je šta će na kraju biti kap koja će preliti čašu.

 

Nebojša Vukanović