palpal

Sutra prijava zbog atmosfere linča, nasilja i podstrekavanja fizičkog napada

Jasno je da stvaraju atmosferu linča, stavljaju mi metu na čelo i ne rade to slučajno već svjesno, a iako pravosuđe kontroliše Mafija i vladajuća Partija kao legalista sutra ću podnijeti Krivičnu prijavu protiv Dodika, jer je javno sa skupštinske govornice prijetio, pozivao na linč i fizičko nasilje, te NN lica, aktivista SNSD-a koji su po Trebinju dijelili plakate lažnog i uvredljivog sadržaja, jer su oni kršili Krivični zakon Republike Srpske i svjesno mi ugrozili sigurnost. Da sam kojim slujačem uradio nešto slično, javno pozivao sa govornice Narodne skupštine Republike Srpske da se napadnu moćnike na vlasti, zbog reketiranja, ucjena, iznude i korupcije, vjerojatno bi odmah bio uhapšen i procesuiran, a vidjećemo kako će sada reagovati policija i tužioci.

FOTO) Vukanović najavio tužbu protiv Dodika: Trebinje „zatrpano“ flajerima sa fotografijom lidera „Za pravdu i red“ i natpisom „korisni idiot američke ambasade“

Samo dan nakon što je predsjednik Republike Srpske i lider SNSD, Milorad Dodik u Narodnoj skupštini RS nazvao poslanika Nebojšu Vukanovića američkim plaćenikom, u Trebinju su se pojavili flajeri sa njegovom fotografijom na kojima je ispisano „korisni idiot američke ambasade“.

 

Vukanović je za navedene flajere okrivio Gradski odbor SNSD Trebinje, te najavio tužbu protiv Dodika zbog „jezika mržnje, otvorenih poziva na fizičko nasilje i napade“, koje je predsjednik Srpske javno uputio sa skupštinske govornice.

– Ovo nije prvi put da se poziva na linč i fizički napad na mene. To što je Dodik uradio na poslednjoj skupštini to je bila medijska priprema napada na mene, to je svakome jasno. To je nastavka kampanje etiketiranja, stavljanja mete na čelo, gnusnih laži i kleveta – ističe Vukanović.

On kaže da će već sutra otići u javno tužilaštvo i podnijeti prijavu protiv Dodika i nepoznatih lica zbog ugrožavanja sigurnosti po novom Krivičnom zakoniku Republike Srpske.

Tužiocu ću dostaviti snimak sa skupštine na kojem Dodik govori da će se sa mnom fizički obračunati i poziva Mileta Radišića i druge da se sa mnom fizički obračunaju. To je jasan poziv na linč i ovi flajeri koji su se pojavili su samo nastavak tih poziva na linč – rekao je Vukanović za Srpskainfo.

On ističe da je odštampao na hiljade flajera sa njegovom fotografijom, koji su tokom noći postavljeni u cijelom gradu i svim gradskim naseljima u Trebinju.

– Aktivisti SNSD su dijelili plakate na kojima je moja fotografija uz poruku da sam tobože američki korisni idiot. Sve je dio osmišljene akcije režima i vladajuće partije, koju je na posebnoj sjednici pokrenuo Dodik, plasirajući iznova stare otrcane spinove i laži o nekakvim stranim plaćenicima, u koje više ne mogu povjerovati ni mala djeca, osim ostrašćenih članova SNSD, koji mi intenzivno pišu i prijete poslednjih dana  – ističe Vukanović.

On kaže da je „zadovoljan reakcijama, nervozom i ponašanjem režima, koji pokazuje kolika je opasnost lista „Za pravdu i red“ za nakaradni sistem“.

Mi smo slobodni, neucijenjeni i beskompromisni, što ih posebno plaši. Svi ovi pritisci i prijetnje su najbolji pokazatelj da smo na pravom putu borbe za pravdu, red i istinu –  zaključio je Vukanović.

Podsjećamo, Dodik je na poslednjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, između ostalih, Vukanovića nazivao kretenčinom, idiotom, majmunčinom, kriminalčinom i slično, a čak mu je zaprijetio i fizičkim obračunom kada „jednog dana ne bude predsjednik“.

U jednom momentu je pokazao dokumenta, za koja je tvrdio da su obavještajna, te da u njima stoji da je Vukanović američki čovjek kojeg nazivaju „korisnim idiotom“.

Optužio je Vukanovića da je „plaćen“ da podiže proteste u Srpskoj.