palpal

Sukobi u prijedorskom SNSD-u i promjena većine, Bursać pred smjenom

Već duže vremena u prijedorskom gradskom odboru SNSD-a je kao u pretis loncu, a sukobi frakcija ovih dana doživljavaju kulminaciju. Prema mojim saznanjima iz Prijedora, sinoć je na sastanku članova GO SNSD došlo do žestokog sukoba između predsjednika Saše Bursaća i šefa Kluba odborika u lokalnom parlamentu Dalibora Pavlovića.

Povod za sukob je sastavljanje listi i kandidata za predstojeće lokalne izbore. Bursać je već duže vremena na ledu kod Dodika i opasno mu se klima fotelja, posebno nakon afere sa sječom šume na Kozari, za koju je on najodgovorniji kao direktor Šumskog gazdinstva Prijedor, pa bi uskoro mogao biti smijenjen a na njegovo mjesto postavljen poslanik i direktor IRB-a Dražen Vrhovac.

Uskoro bi moglo da dođe do novog preslagivanja snaga i promjene skupštinske većine. Potpredjednik Skupštine grada Prijedora i odbornik SNSD-a Goran Dragojević napustio je Dodika i Partiju, djelovaće ubuduće kao „nezavisni“ odbornik. Nezvanično on bi od sutra trebao da bude dio nove skupštinske većina, sa DNS-om i SDS-om, dok SNSD odlazi u opoziciju.

Danas je u Prijedoru bilo veoma burno uoči sutrašnje sjednice gradske Skupštine, vlast predvođena SNSD-om vrši pritisak na pojedine odbornike da sutra ne glesaju za smjenu predsjednika Skupštine Mirsada Duratovića. Burno je i unutar samog SNSD-a zbog sukoba frakcija i napuštanja kluba, pa ostaje da se vidi kakav će sutra biti rasplet na sjednici Skupštine grada Prijedora, koja bi, po svoj prilici, mogla biti veoma burna.

 

Nebojša Vukanović