palpal

Suđenje sa Ćurićem odgođeno jer je promijenio advokata

Glavno ročište po tužbi gradonačelnika Trebinja Mika dr Ćurića, koje je trebalo juče da se održi u Osnovnom sudu u Trebinju, odoženo je na zahtjev Ćurića jer je promijenio advokata. Umjesto Rata Runjevca, koji je otišao u penziju, Ćurić je angažovao dvorskog trebinjskog advokata Jugoslava Juga Milanovića, koji je po mojim saznanjima do sada dobio više stotina hiljada maraka od Elektroprivrede Republike Srpske, HET-a i drugih javnih preduzeća i ustanova za pravne usluge.

Zanimljivo da svi hercegovački moćnici, funkcioneri SNSD-a koji su pokrenuli hajku i tužbe protiv mene, Luka Petrović, Miko dr Ćurić, Ilija Tamindžija, Stefan Bekan, Gradimir Spremo i ostali, imaju istog advokata Rata Runjevca, pa ćemo vidjeti da li će sada svi, kao po komandi, umjesto Rata angažovati Juga Milanovića. Sa druge strane funkcioneri SNSD izvan Hercegovine najčešće koriste usluge banjalučkog advokata Miljkana Pucara.

Bez obzira ko bio advokat suđenje i montirani sudski procesi pred sudovima u Trebinju predstavljaju običnu farsu, jer se ne poštuje zakon, dokazi i argumenti već volja moćnika.

Mogu kako hoće ali neće dokle hoće!

 

Nebojša Vukanović