palpal

Stravično ubistvo policijskog inspektora treba da otvori pitanje obuzdavanja bahate djeca političara

Nakon subotnje masovne tuče na svadbi, koja je završila sa 3 izbodena lica koja su operisana u bijeljinskoj bolnici Sveti vračevi, Bijeljinu je sinoć potresla tragedija i ubistvo policijskog inspektora. Policija i mediji su saopštili da je oko ponoći u centru Bijeljine ubijen iz vatrenog otižja policijski inspektor Nenad Marković, a nezvanično još jedan policijski službenik je ranjen u pucnjavi.

Policijskog inspektora iz pištolja je usmrtio Nikola Kokanović iz Brčkog, poznati kriminalac i bezbjednosno-interesantna osoba, sin Zorana Kokanovića, poslanika vladajuće Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, od ranije poznatog organima reda po izvršenju teških krivičnih djela.

Nikola Kokanović ranije je bio procesuiran zbog paljenja vozila poslaniku vladajuće Ujedinjene Srpske u Skupštini Brčko distrikta Urošu Vojnoviću, a pravosnažno je osuđen na samo 7 mjeseci zatvora jer je nanio teške tjelesne povrede maloljetniku u Brčkom, a uz to je počinio više drugih krivičnih djela.

Da ima pravne države, da pravosuđe nije korumpirano i pod uticajem političara i moćnika, Nikola Kokanović odavno bi bio na robiji a policijski inspektor Marković živ, ali nažalost pare i moć često budu presudni da se bahata, raznažena i osiona djeca političara nekažnjeno ponašaju razulareno, čine teška krivična djela misleći da će proći nekažnjeno jer su mamini i tatini sinovi.

Previše je slučajeva, o kojima javnost nije obavještenja, da kokainom i spidom našmrkana djeca političara, tajkuna i moćnika divljaju vozilima, napadaju ljude, ponašaju se bahato, drsko, osiono i nasilno, izazivaju tuče i probleme i nažalost prolaze nekažnjeno, a da policijaci koji su radili svoj posao budu meta kritike svojih šefova jer su testirali ili priveli u stanicu bahato i razmaženo derište. Tragičan događaj u Bijeljini mora da bude tačka preokreta da nema nedodirljivih i zaštićenih, i da se svim bahatim nasilnicima, razbojnicima i kriminalcima stane nogom za vrat, zavede pravda red u društvu, vrati mir i sigurnost građana koja je narušena.

Poslanik Zoran Kokanović, predsjednik Socijalističke partije Petra Đokića u Brčkom, koji je ranije javno štitio svog sina i tvrdio da je nevin, očito je imao presudnu ulogu u blagim kaznama i oslobađanju sina ubice i kriminalca, u zbog toga odmah mora da podnese ostavku nansve funkcije i povuče se iz politike, a istraga treba da utvrdi odgovornost i kršenje zakona sudija i tužioca koji su ranije oslobađali ubicu i da se postavi njihovo pitanje odgovornosti i suspenzije, jer su sramnim presudama i odlukama dijelom odgovorni za tragediju i ubistvo policijskog inspektora Markovića.

 

Nebojša Vukanović