palpal

Što si mrke objesio brke

Bijes i ljutnja ne prolaze Milorada Dodika, a grimase na njegovom licu pokazuju njegovo unutrašnje stanje opšteg nezadovoljstva, straha i zabrinutosti. Kad se pažljivo pogleda fotografija sa doručka sa Vladom Đajićem i Miomirom Marićem, koji je došao u Banjaluku da vadi vruća kestenja iz vatre nakon afera i skandala sa Đokovićima i Milanovićem, vidi se jasno stanje u kome se nalazi Dodik, da gori na sve strane i da je sve više rupa na brodu koji tome.

Takođe je zanimljivo vidjeti slične ekspresije na tužnom i namrgođenom licu Vlade Đajića, predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka, i direktora UKC-a, koji je na doručku bio na bezbjednoj udaljenosti od Dodika, pokazujući tako i simbolično sve veću distancu između njih dvojice na svakom polju. Možda je guranje u prvi plan Draška Stanivukovića a sve veće opstrukcije, otrovne strelice i sve češći napadi sa leđa na Đajića, kao i popularnost i uticaj koju doktor ima unutar SNSD-a, razlog za teške razgovore, marende i atmosferu.

Tužna lica mnogo govore, a pitam se kako bi tek bilo da su doručkovali u Agapeu i da je Gorica bila za stilom, jer kako tvituje i javno napada Vladu Đajića bojim se da bi potpuno izgubio apetit. Dvorski Prointerov ATV plasirao je fotografije sa marende sa Marićem, kako bi se pokazali dobri odnosi i atmosfera, ali se pažnjivijim posmatranjem poslala suprotna slika, a može se samo nagađati zašto su mrke objesili brke.

 

Nebojša Vukanović