palpal

Stevo DRAGSTES ukinuo akcize, kad neće Dodik i SNSD

Bahati vlastodršci me žele da ukinu akcize, odreknu se dijela prihoda i bar malo izađu u susret narodu u vrijeme akcize na gorivo i rekordne inflacije, pa je u Republici Srpskoj trenutno cijena benzina i nafte veća nego u Hrvatskoj i Evropskoj Uniji. Zbog toga je Stevo Lazić, vlasnik kompanije i lanca benzinskih pumpi „Dragstes“ iz Bijeljine odlučio da samoinicijativno, bar na kratak period, ukine akcize i smanji cijene goriva na svojim benzinskim pumpama.

Tako je prije nekoliko dana oborio cijenu benzina i dizela na 2,59 maraka po litri na benzinskoj pumpi „Dragstes“ u Potočarima u Brčkom, da bi isti stvar ponovio u subotu popodne na svojoj benzinskoj pumpi u rodnom Crnjelovu kod Bijeljine. Dragstes je ogorčen na vlasti Republike Srpske, jer selektivnim (ne)pravdom i zarobljenim institucijama ugrožavaju njegovu privatnu imovinu i poslovanje, a odlučio je da vlastima pošalje jasnu poruku časteći svoje komšije i sugrađane jeftinijim gorivom. Stevo kaže da želi da pomogne narodu Semberije, kad neće bahata vlast

Danas je u Crnjelovu boravio i Milorad Dodik, koji se proveo kao bos po trnju, a svega stotinjak članova i funkcionera njegove Partije došlo je na obiljeđavanje godišnjice Fudbalskog kluba, pa je ubrzo napustio Crnjelovo i Bijeljinu jer mu je bila jasna poruka naroda i mještana.

Jedan od razloga Dodikovog debakla su i gužve koje je stvorio Stevo Lazić, kao o poruka koju je poslao narodu te privođenje na saslušanje u policijsku stanicu.

U svakom slučaju povukao je dobar marketinški potez, promovisao svoje  pumpe i kompaniju, a valjda umjesto poltronstva i klečanja pred moćnicima još neki privrednik pokaže zube i suprotstavi se režimu, jer klečanjem i puzanjem se ne stiđnj nigdje.

 

Nebojša Vukanović