palpal

Šteta zbog drskog Manzana ali sve pohvale Zvezdi na dobroj igri

Ponovo je dvomeč između Crvene Zvezde i Milana bio nerješen, kao 1988. godine kada je magla na Marakani spasila Italijane, i ponovo su sudije bile u središtu događaja. Sudija Manzano donio je nekoliko spornih odluka, prije svega poništenje gola Zvezdi i isključenje Gobeljića nakon blagog prekršaja, a vrhunac je odluka da se u poslednjim sekundama ne dozvoli Zvezdi da izvede korner, što se rijetko ili gotovo nikada ne događa na evropskim fudbalskim mečevima. Ne može se dvije utakmice sa igračem manje protiv Milana, koji je sa sudijom Manzanom imao 12 igrača.

Zvezda je igrala dobro i hrabro, čak i sa igračem manje, Milan je imao dosta sreće kada je golman skinuo loptu sa same linije a Gobeljić promašio praznu mrežu, ali uprkos eliminaciji iz daljeg takmičenje u Kupu UEFE Zvezda se nije obrukala već se predstavila u odličnom svjetli, posebno na San Siru, i da je bilo malo više sreće Milan bi večeras bio eliminisan.

Svaka čast fudbalerima Zvezde na dobroj utakmici, posebno tandemu iz Knina Borjan – Degenek koji su ponovo bili odličan poslednji bedem. Svi se nadamo da će više sreće biti neki naredni put, a UEFA je ponovo pokazala da je prava Mafija, a sramno suđenje Manzana i brojne sporne odluke, kao i sudija u Beogradu, ipak su presudno uticale na konačan rezultat dvomeča.

 

Nebojša Vukanović