palpal

Stara ljubav zaborava nema – Vojin Mijatović nabacuje poslove Dodiku

Nesuđeni član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, potom i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Vojin Mijatović, kadar vlasti i  bosanski patriota po zadatku, nakon niza neuspjeha na političkoj sceni u Republici Srpskoj postao je zamjenik premijera Federacije BiH, desna ruka Nermina Nikšića. Na taj način je dobro politički naplatio sve uloge i angažmane, napade na opoziciju u Srpskoj, a ispod žita i radara vraćaju se polako dugovi i odaje zahvalnost mentoru.

Vojin Mijatović potpisao je Ugovor o javnoj nabavci , podrazumjeva se direktnim sporazumom, sa Mladenom Dodikom iz Banjaluke, kome će prebaciti 1 500 maraka do kraja godine za promociju ministra i zamjenika premijera Federacije BiH. Sve je vjerovatno slučajno, da Vojin Mijatović od svih marketinških i stručnjaka za društvene mreže odabere nekog Dodika!

Dobro je da iz Sarajeva federalni novci iz budžeta polako teku prema Banjaluci, jer je to sigurno čin pomirenja i normalizacije odnosa.  Iznos nije veliki, ali je važna namjera i poruka, koja je jasna svima koji žele da shvate kakva je cijela konstrukcija i tajni dogovot sklopljen iza kulisa.

SP Mladen Dodik uspješno sarađuje sa vladinim institucijama i u Republici Srpskoj i u Federaciji, a uvjeren sam da je povezan sa našom prvom familijom, jer teško da bi se bez zaleđine pustio u biznis sa medijima, te dobijao poslove od javnih institucija.

Vjerujem da je ovo tek početak uspješne saradnje Vlade Federacije i Republike Srpske, federalnog zamjenika premijera i prve familije Srpske. Na mnogaja ljeta, a nadam se da su srećni i zadovljni i glasači i pristalice druga Vojina, da se ne osjećaju prevarenim jer su ovakav razlog događaja i očekivali, imajući u vidu da sam do detalja sve najavio i predvidio.

 

Nebojša Vukanović