palpal

Šta slavi trebinjski SNSD i kumovi?

Da nije tragikomično bilo bi smiješno. Sasvim očekivano, Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka ubjedljivo su pobijedili na predsjedničkim i parlamentatnim izborima u Srbiji, a prva proslava nije bila u Beogradu i Šumadiji već u Trebinju.

Lokalni kumovi i kabadahije, gradonačelnik Trebinja Ćurić dr Mirko i gen-sek Laki Lučijano Petrović, sinoć su okupili svoje pristalice, nasuli im malo goriva na račun grada ili Elektroprivrede, preko povezanih računa, te već oko 22 sata organizovali kolone, sviranje i slavlje ulicama Trebinja!? Sve je ispratila dvorska Herceg televizija, samo što Ćurić nije govorio ekavicu, kao kada je prije nekoliko dana slao telegrame podrške u Beograd.

Vučić je osvojio 2,5 miliona glasova, i trebinjski primili i 500 glasova nisu ni kap u moru i nemaju nikakav uticaj na rezultat izbora u Srbiji, ali očito da kumovi žele da sebi i na ovom prikupiti neki jeftini politički poen. Luka je vjerovatno zaboravio opatrukcije i sabotaže, praznu Hercegovačku Gračanicu i spletke SNSD-a kada je 2013. godine Slavko Vučurević dao titulu počasnog građanina Tomislavu Nikoliću.

Lukin politički mentor vladika Grigorije je veliki protivnik Vučića i otvoreno je podržao generala Ponoša, Dodik je punih 15 godina napadao Vučića i Nikolića, ulizujući se Đinđiću, Koštunici i Tadiću, pa je usiljeno slavlje trebinjskih SNSD-ovaca u najmanju ruku licemjerno.

No možd aipak Luka ima ličnog razloga za slavlje jer će brat Rade Petrović i dalje biti na nekoj visokoj funkciji u Beogradu, a možda Prima apartmani prošire asortiman i ponudu na nekim novim lokacijama, van Zvezdare i Vračara.

 

Nebojša Vukanović