palpal

Шта слави требињски СНСД и кумови?

Да није трагикомично било би смијешно. Сасвим очекивано, Александар Вучић и његова Српска напредна странка убједљиво су побиједили на предсједничким и парламентатним изборима у Србији, а прва прослава није била у Београду и Шумадији већ у Требињу.

Локални кумови и кабадахије, градоначелник Требиња Ћурић др Мирко и ген-сек Лаки Лучијано Петровић, синоћ су окупили своје присталице, насули им мало горива на рачун града или Електропривреде, преко повезаних рачуна, те већ око 22 сата организовали колоне, свирање и славље улицама Требиња!? Све је испратила дворска Херцег телевизија, само што Ћурић није говорио екавицу, као када је прије неколико дана слао телеграме подршке у Београд.

Вучић је освојио 2,5 милиона гласова, и требињски примили и 500 гласова нису ни кап у мору и немају никакав утицај на резултат избора у Србији, али очито да кумови желе да себи и на овом прикупити неки јефтини политички поен. Лука је вјероватно заборавио опатрукције и саботаже, празну Херцеговачку Грачаницу и сплетке СНСД-а када је 2013. године Славко Вучуревић дао титулу почасног грађанина Томиславу Николићу.

Лукин политички ментор владика Григорије је велики противник Вучића и отворено је подржао генерала Поноша, Додик је пуних 15 година нападао Вучића и Николића, улизујући се Ђинђићу, Коштуници и Тадићу, па је усиљено славље требињских СНСД-оваца у најмању руку лицемјерно.

Но можд аипак Лука има личног разлога за славље јер ће брат Раде Петровић и даље бити на некој високој функцији у Београду, а можда Прима апартмани прошире асортиман и понуду на неким новим локацијама, ван Звездаре и Врачара.

 

Небојша Вукановић