palpal

Шта је позадина сукоба Шуда Симовића и дон Луке Лучиана

Срђан Симовић звани Шудо у немилости је свог донедавно великог шефа и пријатеља дон Луке Лучиана Петровића, и сада скоро да немају никакву међусобну комуникацију а били су најближи сарадници у Партији. Шта се то десило да се Лука окрене против актуелног потпредсједника Градског одбора СНСД Требиње, у којег је имао неограничено повјерње, за сада нико са сигурношћу не зна. Нагађа се да је престао да слијепо слуша наредбе Илије Таминџије у ХЕТ-у, да се посвађао са Луком јер се на листи СНСД-а није се нашло име његовог зета Недељка Ламбете и још неких њему блиских људи, и што му није дозвољена контрола бирачких одбора…

Симовић је имао вртоглав раст у Партији у последње 4 године. Прво је био постављен за потпредсједника СНСД Требиње а онда и за шефа Дирекције за опште послове у ХЕТ-у, те предсједника Надзорног одбора  Електро-Херцеговине.

У расподјели градских функција прије 4 године може се рећи да је он апсолутно издоминирао: Његов зет Ламбета постављен за директора Kомуналног предузећа у Требињу а кум Веселин Веско Дутина, бивши предсједник Младих СДС-а, након преламања и преласка у СНСД одмах је постављен за директора Аграгрног фонда, те постао црвени језуита и вјерни војник Партије, активнији и „оданији“ од старих чланова јер се упорно морао доказивати да је прабовјеран, да је заборавио и пљунуо на СДС, од кога је добио посао и прве функције.

Најбољи пријатељ и локални медијски магнат са неколико разреда средње школе, Хаџи Ђорђе – Ћорђије Бјелаковић, постављен је за директора Лукиног омиљеног медија и ударне песнице Партије, градске Херцег телевизије, гдје му је овај касније запослио и супругу.


Поред тога прошле године успио је да сломије врат чак и утицајном партијском другу Лазару Прцовићу, иначе супругу истакнуте партијске другарице Саре Прцовић, раније Петковић, која годинама ведри и облачи у вези бројних страначких активности на терену. Друга Лаза уклонио је са мјеста директора ЈП Радника и на његови мјесто довео опет свог блиског пријатеља Данијела Рашовића.

Прошле године успио је смијенити шефа возног парка ХЕТ-а Драгана Медана, који је важио за оданог човјека Илије Таминџије, и поставити свог другара, извјесног Чечура. Са ове двије смјене просле године, Симовић је демонстрирао да је јако моћан човјек у требињском СНСД-у, и добар дио чланства њега је видио као будућег посланика у Народној скупштини Републике Српске, што је велика жеља и амбиција друга Шуде, о којој говори само најближим пријатељима, а можда у баш у томе и лежи проблем. Друг Шудо се толико окуражио да се јавно хвали како више не слуша налоге дон Луке, да шеф Лука вуче погрешне потезе, и да он одговара само Бањалуци, са којом има одличне односе!

Познато је да га је у политику и СНСД прије 6 година увела Биља Бокић, бивша новинарка и савјетница Милорада Додика, па очито да Шудо одатле црпи моћ и храброст да отворено удари на Луку Петровића.

Лука и Илија покидали су све везе функционера Партије у Требињу са Бањалуком, они су једини гласници, и веома се труде да нико из Херцеговине нема комуникацију са Додиком како не би ојачао и угрозио њихове позиције. Колико је сукоб Луке и Шуда отишао далеко говори и чињеница да је Лука наредио да се обавезно прескочи и да се не смије асфалтирати пут до његове викендице на Ублима, коју гради омиљени дворски и ХЕТ-ов неимар Јањић, а Шудо је пријавио да је пронашао експлозивну направу испод аута након што се сукобио са Дон Луком Лучианом Петровићем. Наравно да нико из опозиције не стоји иза овога, како су то неки лажно покушали представити, и позивам полицију да заврши истрагу и каже ко је поставио експлозивну направу испод возила пред кућом Срђа Шуда Симовића, ко има везе са криминалом и подземљем јер  јавност то треба да зна…

 

Да ли ће Шудо завршити политичку каријеру на магарећој клупи, сломљен, склоњен и понижен као и многи други који су покушали да мисле својом главом, или ће се десити тектонске промјене у Партији а он испасти побједник, знаће се до нове године.

 

Небојша Вукановић