palpal

Šta je pozadina sukoba Šuda Simovića i don Luke Lučiana

Srđan Simović zvani Šudo u nemilosti je svog donedavno velikog šefa i prijatelja don Luke Lučiana Petrovića, i sada skoro da nemaju nikakvu međusobnu komunikaciju a bili su najbliži saradnici u Partiji. Šta se to desilo da se Luka okrene protiv aktuelnog potpredsjednika Gradskog odbora SNSD Trebinje, u kojeg je imao neograničeno povjernje, za sada niko sa sigurnošću ne zna. Nagađa se da je prestao da slijepo sluša naredbe Ilije Tamindžije u HET-u, da se posvađao sa Lukom jer se na listi SNSD-a nije se našlo ime njegovog zeta Nedeljka Lambete i još nekih njemu bliskih ljudi, i što mu nije dozvoljena kontrola biračkih odbora…

Simović je imao vrtoglav rast u Partiji u poslednje 4 godine. Prvo je bio postavljen za potpredsjednika SNSD Trebinje a onda i za šefa Direkcije za opšte poslove u HET-u, te predsjednika Nadzornog odbora  Elektro-Hercegovine.

U raspodjeli gradskih funkcija prije 4 godine može se reći da je on apsolutno izdominirao: Njegov zet Lambeta postavljen za direktora Komunalnog preduzeća u Trebinju a kum Veselin Vesko Dutina, bivši predsjednik Mladih SDS-a, nakon prelamanja i prelaska u SNSD odmah je postavljen za direktora Agragrnog fonda, te postao crveni jezuita i vjerni vojnik Partije, aktivniji i „odaniji“ od starih članova jer se uporno morao dokazivati da je prabovjeran, da je zaboravio i pljunuo na SDS, od koga je dobio posao i prve funkcije.

Najbolji prijatelj i lokalni medijski magnat sa nekoliko razreda srednje škole, Hadži Đorđe – Ćorđije Bjelaković, postavljen je za direktora Lukinog omiljenog medija i udarne pesnice Partije, gradske Herceg televizije, gdje mu je ovaj kasnije zaposlio i suprugu.


Pored toga prošle godine uspio je da slomije vrat čak i uticajnom partijskom drugu Lazaru Prcoviću, inače suprugu istaknute partijske drugarice Sare Prcović, ranije Petković, koja godinama vedri i oblači u vezi brojnih stranačkih aktivnosti na terenu. Druga Laza uklonio je sa mjesta direktora JP Radnika i na njegovi mjesto doveo opet svog bliskog prijatelja Danijela Rašovića.

Prošle godine uspio je smijeniti šefa voznog parka HET-a Dragana Medana, koji je važio za odanog čovjeka Ilije Tamindžije, i postaviti svog drugara, izvjesnog Čečura. Sa ove dvije smjene prosle godine, Simović je demonstrirao da je jako moćan čovjek u trebinjskom SNSD-u, i dobar dio članstva njega je vidio kao budućeg poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je velika želja i ambicija druga Šude, o kojoj govori samo najbližim prijateljima, a možda u baš u tome i leži problem. Drug Šudo se toliko okuražio da se javno hvali kako više ne sluša naloge don Luke, da šef Luka vuče pogrešne poteze, i da on odgovara samo Banjaluci, sa kojom ima odlične odnose!

Poznato je da ga je u politiku i SNSD prije 6 godina uvela Bilja Bokić, bivša novinarka i savjetnica Milorada Dodika, pa očito da Šudo odatle crpi moć i hrabrost da otvoreno udari na Luku Petrovića.

Luka i Ilija pokidali su sve veze funkcionera Partije u Trebinju sa Banjalukom, oni su jedini glasnici, i veoma se trude da niko iz Hercegovine nema komunikaciju sa Dodikom kako ne bi ojačao i ugrozio njihove pozicije. Koliko je sukob Luke i Šuda otišao daleko govori i činjenica da je Luka naredio da se obavezno preskoči i da se ne smije asfaltirati put do njegove vikendice na Ublima, koju gradi omiljeni dvorski i HET-ov neimar Janjić, a Šudo je prijavio da je pronašao eksplozivnu napravu ispod auta nakon što se sukobio sa Don Lukom Lučianom Petrovićem. Naravno da niko iz opozicije ne stoji iza ovoga, kako su to neki lažno pokušali predstaviti, i pozivam policiju da završi istragu i kaže ko je postavio eksplozivnu napravu ispod vozila pred kućom Srđa Šuda Simovića, ko ima veze sa kriminalom i podzemljem jer  javnost to treba da zna…

 

Da li će Šudo završiti političku karijeru na magarećoj klupi, slomljen, sklonjen i ponižen kao i mnogi drugi koji su pokušali da misle svojom glavom, ili će se desiti tektonske promjene u Partiji a on ispasti pobjednik, znaće se do nove godine.

 

Nebojša Vukanović