palpal

Srdačnost sa Palmerom skida masku sa lica

Neki detalji mogu mnogo toga da razotkriju. Tako se danas, tokom posjete američkog izaslanika Metju Palmera Predsjedništvu BiH, primijetilo da se gost iz Amerike najsrdačnije rukovao i pozdravio sa  članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Čudno je što se Palmer, ali i druge američke diplomate i ambasadori uopšte sastaju, rukuju i razgovaraju sa Dodikom ako on ima neke ozbiljne sankcije od ove zemlje, ili su neke formalne sankcije i blokada nepostojeće imovine i računa u SAD-u, jer je mudrom Dodiku sigurnije da novac iznese u Moskvu, Švajcarsku ili Kipar, imale za cilj da pomognu Dodika u kreiranju predstave i spina kako je on neki antiglobalista i žrtva politike zapada, iako je u stvarnosti njihov poslušni pijun koji odrađuje sve zadatke.

Zanimljivo da se Palmer srdačno pozdravlja sa Dodikom u trenutku velike krize koju je upravo on izazvao najavama secesije i radikalnih poteza. Svima, koji žele jasno da sagledaju političke prilike, sve je kristalno jasno, i sada mnogi shvataju zbog čega Dodika, njegovo ponašanje, kriminal, korupciju,  stalne tenzije i kontaminaciju prostora, zapad i stranci tolerišu punih 20 godina.

 

Nebojša Vukanović