palpal

Србенда на Каспијском језеру

Мало је тако великих србенди, родољуба и патриЈота, какав је Милорад Додик, срБски члан Предсједништва БиХ. Осим изборне крађе, куповине и разних злоупотреба, Додик је добио изборе захваљујући прије свега манипулацијом масама како је он тобоже велики родољуб који брани напаћено српство од неоосманизма, најезде Турака, ислама, вехабија, Бакира, СДА.. ПатриЈота је тврдио да он неће бити као „издајници“, „бакировци“ и „поданици“ у балканском Техерану са превише џамија и хоџа који арлаучу, како је сликовито описивао Сарајево, а главно оружје у борби била је српска застава и тробојка!?

Српство је пало већ први дан кад је ушао у зграду Предсједништва, када је без отпора српски барјак уклољен из ходника испред његовог кабинета, а потом се једно вријеме напаћено српство бранило и одржавалао малом значком на реверу Додиковог сакоа, али је и значка брзо отпала. Велика Србенда и ПатриЈота толико се промијенио и постао конструктиван, нестао је страх од ислама, муслимана и Техерана,  да се почео јавно хвали фотографијама са иранским ајатолахом, Хомеинијевим и Хамнеијевим насљедником.

Похвале које долазе од предсједника Азербејџана Алијава пријају сигурно Додику, док се из Бакуа хвали на својим медијима, а вјероватно је разговор био поучан јер је великог србенду сигурно интересовало како Алијеви, отац и син, суверено и ауторитарно владају Азербејџаном пуне три деценије!? Многи ће тек сада схватити зашто је Милица Марковић забила нож православним Јерменима и написала сраман једностран Извјештај Савјету Европе о Нагорно -Карабаху,  стајући отворено на страну шитског Азербејџана, јер је увијек довољно само пратити трагове новца како би се дошло до мотива и позадине.

Лажни патриотизам и национализам  Додика и СНСД-а је демаскиран и огољен, свакоме је постало јасно о коме се ради, ал остаје за размишљање и посматрање како се стотине хиљада људи упорно хватало на исту удицу у више наврата, како нису видјели шуму од једног дрвета, и о каквој се колективном суицидном поремећају ради.

 

Небојша Вукановић